Αρχική Ν. Ηλείας Πύργος: Διαρρήκτες “σήκωσαν” ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το ΕΕΕΕΚ!!

Πύργος: Διαρρήκτες “σήκωσαν” ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το ΕΕΕΕΚ!!

Στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης το ΕΕΕΕΚ ( Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Πύργου στα Βυτινέικα. Οι δράστες παραβίασαν την αίθουσα του εργαστηρίου πληροφορικής και “σήκωσαν” τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που είχε προσφέρει το Ίδρυμα Ευγενίδου και ακόμα έναν από άλλη αίθουσα που παραβίασαν, στον χώρο του Ειδικού Σχολείου.

Οι δράστες σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη, είχαν δοκιμάσει να εισέλθουν στο χώρο τα ξημερώματα της Δευτέρας, οπότε και χτύπησε ο συναγερμός.

Την επόμενη νύχτα όμως φρόντισαν να τον σπάσουν, ώστε να μην σημάνει κατά τη διάρρηξη και έτσι έδρασαν ανενόχλητοι. Μπήκαν στο χώρο του σχολείου, κόβωντας τα σύρματα της περίφραξης και εύκολα έφτασαν στις λυόμενες αίθουσες.

Στον χώρο κλήθηκε η σήμανση και οι άνδρες της Ασφάλειας όπου έλαβαν δακτυλικά αποτυπώματα και διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΕΕΕΚ βρίσκεται στο στόχαστρο των διαρρηκτών, ενώ το σύνολο των “χτυπημάτων” καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης νέου χώρου – όχι απομονωμένου όπως ο σημερινός – ώστε και για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του, να μεταφερθεί εκεί.

Πηγή: ilialive.gr