Αρχική Eπικαιρότητα Στη φυλακή ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η γυναίκα του!

Στη φυλακή ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η γυναίκα του!

Το δρόμο της φυλακής παίρνει ο πρώην Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέως και Ανακριτού, κατηγορούμενοι για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ο πρώην Υπουργός κυβερνήσεων Σημίτη ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για υπόθεση είσπραξης μίζας πάνω από 2 εκατ. ευρώ για προμήθειες εξοπλισμών.

Και οι δύο απολογήθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο αφορά σε ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγος ακολούθησαν την γραμμή της πλήρους άρνησης ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς τη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών.

Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου διήρκησε 16 ώρες ενώ της συζύγου πέντε.

Εν συνεχεία το ζευγάρι βρέθηκε τετ-α-τετ με την εισαγγελέα.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο κατά πληροφορίες στην απολογία του πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο, όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Προηγούμενο άρθροΣτην Πάτρα σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Επόμενο άρθροΑσθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας!