Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Σε άσχημη και κρίσιμη λειτουργική καμπή το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας

Πάτρα: Σε άσχημη και κρίσιμη λειτουργική καμπή το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας

Τι αναφέρει το Σωματείο Ιπποκράτης

Σε άσχημη και κρίσιμη λειτουργική καμπή βρίσκεται το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας. Αυτό δηλώνει με ανακοίνωσή το Νοσοκομείο Ιπποκράτης. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Σε μια πάρα πολύ άσχημη και κρίσιμη λειτουργική καμπή έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨, που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Δεν μιλάμε για το σίριαλ με τον οργανισμό που δυστυχώς παρά την δέσμευση του Υπουργού Υγείας εκκρεμεί ακόμη, ούτε για την μη λειτουργία του Δ.Σ που και αυτό πάρα τις δεσμεύσεις και κατευθύνσεις του Υπουργού δεν λειτούργησε με σοβαρές λειτουργικές επιπτώσεις στο Νοσοκομείο, ούτε βεβαίως για την επιπόλαια μεταστέγαση του ΝΝΘώρακος με τις γνωστές επιπτώσεις που όντως είναι υπαρκτές.

Μιλάμε για τις μεγάλες ελλείψεις υλικών

Ελλείψεις στα Ορθοπεδικά Υλικά, στα Χειρουργικά και στα Αντιδραστήρια που επί αρκετές ημέρες δεν μπορούμε να κάνουμε καμία παραγγελία. Ελλείψεις που είναι απόρροια των ελλιπών πιστώσεων, αλλά και του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ Δ.Σ όπως προαναφέρουμε. Ελλείψεις που έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία μας σε καίριους τομείς, στις χειρουργικές επεμβάσεις που αναβάλλονται και δεν μπορούν να γίνουν αλλά και σε μια σειρά άλλων εξετάσεων.

Ελλιπείς πιστώσεις και “στεγνωμένοι κωδικοί”, που δυστυχώς επιβεβαιώνουν το δίκαιο του αιτήματός μας, για την αύξηση του προϋπολογισμού μας κατά 40% τουλάχιστον και που εκθέτουν βεβαίως τον συγκεντρωτικό Διοικητή για τις εκάστοτε σχετικές ψευδείς ωραιοποιήσεις του.

Το έλλειμμα των πιστώσεων και κατ΄ επέκταση το έλλειμμα υλικών, που έχει σηματοδοτήσει ήδη την αναστολή της λειτουργίας μας, όπως προαναφέρουμε και η μη ανταπόκρισή τους στο πάγιο και κατ΄ επανάληψιν αίτημά μας για αύξηση του προϋπολογισμού, την επαναφορά του στην προ σεισμού περίοδο, είναι ζητήματα σοβαρά και θα ενταχθούν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών μας που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Κινητοποιήσεις που θα έχουν ως αποδέκτη, και την 6η Υ.Πε, η οποία στην πρόσφατη ελάχιστη χρηματοδότηση που είχε από το Υπουργείο, εξαίρεσε εντελώς το Γ.Ν Πατρών”.