Αρχική Ν. Κορινθίας “Κοκκίνισε” το κέντρο του Λουτρακίου από την συγκέντρωση του ΚΚΕ (Εικόνες)

“Κοκκίνισε” το κέντρο του Λουτρακίου από την συγκέντρωση του ΚΚΕ (Εικόνες)

Συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα (22/10) το ΚΚΕ στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διεξαχθεί στο Λουτράκι συνέδριο, με τη συμμετοχή 250 στελεχών του Κέντρου Αριστείας του ΝΑΤΟ σε ζητήματα Μηχανικού.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ Λουτρακίου υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, το παρόν έδωσαν περίπου 50 μέλη του ΚΚΕ Κορινθίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Loutraki365.gr, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη με πούλμαν από την Κόρινθο, να δίνει δυναμικό παρόν.

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Τι γυρεύουν τα “γεράκια” του πολέμου στο Λουτράκι;», η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Πέρα από τους διακηρυγμένους στόχους τους, τέτοιους είδους συναντήσεις μόνο ερωτηματικά και ανησυχίες μπορούν να γεννήσουν στο λαό για το τι σχεδιάζει το ΝΑΤΟ στην περιοχή μας. Μάλιστα, όταν αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο με τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη συμφωνία των άλλων κομμάτων.

Η πολιτική της κυβέρνησης, που έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί μερίδιο απ’ την “πίτα” των αγορών, εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που οξύνονται, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Αυτή η πολιτική δεν είναι προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας. Οι βάσεις τους δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, όπως λένε ορισμένοι, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε “μαγνήτη” πιθανών επιθέσεων.

Μετά τα εχέγγυα του πρωθυπουργού στα “σαλόνια της ανάπτυξης” των ΗΠΑ έρχεται τώρα η σειρά των ντόπιων “προυχόντων” να δώσουν διαπιστευτήρια καλού πλασιέ. Είναι προκλητική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μοιράζει λουκούμια και λάδι σε αυτούς που μοιράζουν βόμβες και θάνατο σε παιδιά και λαούς ολόκληρους. Είναι προκλητικό να δίνεται κονδύλι από τον δήμο για “δωράκια”, όταν την ίδια στιγμή μας λένε ότι το ταμείο τους είναι άδειο για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

Γι’ αυτό και χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός απ’ το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά».

Πηγή: loutraki365.gr