Αρχική Eπικαιρότητα Πρόγνωση καιρού: Δείτε πού θα χτυπήσει ο «Ορέστης» μετά την αλλαγή πορείας...

Πρόγνωση καιρού: Δείτε πού θα χτυπήσει ο «Ορέστης» μετά την αλλαγή πορείας του

Ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από απόψε, με τον «Ορέστη» να αλλάζει τελευταία στιγμή την πορεία του. Έτσι, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα είναι άστατος στην αρχή της εβδομάδας, στις εξής περιοχές:

1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (22-10-2018):
Α. Οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
Β. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (23-10-2018):
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Άλλαξε πορεία ο «Ορέστης»

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η επερχόμενη κακοκαιρία «Ορέστης» θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά. Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα αναμένονται μετά το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεασθούν και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο. Την Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του «Ορέστη» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της Τρίτης.