Αρχική Ν. Κορινθίας Νέα κατολίσθηση στα πρανή της Διώρυγας – Επιβεβαίωση των ανησυχιών πρόκλησης ατυχήματος

Νέα κατολίσθηση στα πρανή της Διώρυγας – Επιβεβαίωση των ανησυχιών πρόκλησης ατυχήματος

Λίγες μόλις ήμερες μετά την διεξαγωγή του αθλητικού γεγονότος διάπλου της ΔΙΩΡΥΓΑΣ (SUP), (σανίδες θαλάσσης) κανό με όρθιους κωπηλάτες, είδαμε για ακόμα μια φορά τα πρανή της Διώρυγας να αποκολλούνται, να κατολισθαίνουν λόγω της ανύπαρκτης συντήρησης τους και να κατακρημνίζονται εντός της Διώρυγας τεράστιοι όγκοι βράχων, δημιουργώντας προβλήματα στα διερχόμενα πλοία, και μεγάλες ανησυχίες για την ασφάλεια και την πρόκληση ζημιών των πλωτών που κάνουν το διάπλου και το κυριότερο όλων, για την σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων.

Είναι απόλυτη η δικαίωση όσων έχουν εκφράσει την αντίθεση τους για τέτοιου είδους διοργανώσεις και τον φόβο τους για ατυχήματα με πρόκληση υλικών και σωματικών βλαβών.

Χθες 19/10/2018 η αρμόδια υπηρεσία της Α.Ε.ΔΙ.Κ (ΔΙΩΡΥΓΑ Α.Ε) και το συνεργείο τους, επιχίρησαν τον καθαρισμό και απελευθέρωση της από τους όγκους βράχων και χώματος με την βοήθεια του πλωτού γερανού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, προκειμένου να επανέλθει στην κανονικότητα και στους διάπλους χωρίς προβλήματα.

Το γεγονός ότι έκλεισαν εκτάκτως την Διώρυγα χθες ημέρα Παρασκευή 19/10/2018, μη περιμένοντας την Τρίτη, ημέρα που είναι καθορισμένη από τους νόμους που διέπεται η Διώρυγα ως ημέρα συντήρησης της, αποδεικνύει την σοβαρότατα του προβλήματος.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου του Κυριάκου Βελόπουλου από την ομιλία του στην Κόρινθο (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΕφυγε ξαφνικά από την ζωή ο γνωστός τραγουδιστής για την επιτυχία ¨Θα τα κάψω τα λεφτά μου”, Μάνος Παπαδάκης (βίντεο)