Αρχική Eπικαιρότητα Ο Σάββας Ξηρός βάζει όρο για την αποφυλάκισή του: “Με βραχιολάκι δεν...

Ο Σάββας Ξηρός βάζει όρο για την αποφυλάκισή του: “Με βραχιολάκι δεν βγαίνω”

Για την αίτηση αποφυλάκισης του, για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί αλλά και για τους όρους που βάζει για να βγει από τη φυλακή μίλησε ο Σάββας Ξηρός στον στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» τόνισε ότι δεν πρόκειται να βγει από την φυλακή αν θελήσουν να του βάλουν βραχιολάκι: «Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω. Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνει, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρίας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν. Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι. Το βραχιολάκι, είναι ο τρόπος που σκλαβώνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα. Οταν κάποιος κρατούμενος δεν μπορεί να βάλει βραχιολάκι για λόγους υγείας, ο νόμος κάτι πρέπει να προβλέψει».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σχετικά με το ενδεχόμενο της αποφυλάκισής του, ο Σάββας Ξηρός, είπε «προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».

Για τα εγκλήματα του δήλωσε ότι έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του: «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».

Αναφερόμενος στο αίτημα της αποφυλάκισή τους τόνισε: «Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα. Δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει αλα καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση».

Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις 8 ατόμων στο Δ. Βέλου-Βόχας και 3 στο Δήμο Σικυωνίων
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από Πακιστανούς στη Νίκαια