Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αντιδράσεις στην Μεθώνη για να μην μπει λουκέτο στο υποκατάστημα της Εθνικής...

Αντιδράσεις στην Μεθώνη για να μην μπει λουκέτο στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

Εντονη είναι η δυσαρέσκεια και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Μεθώνης και της δημοτικής αρχής για την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να βάλει λουκέτο στο τοπικό υποκατάστημά της.

Χθες κάτοικοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος, στην οποία μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης Κωνσταντίνα Καζά. Αντιπροσωπεία των κατοίκων μάλιστα μαζί με τον δήμαρχο επισκέφθηκαν τον διευθυντή του υποκαταστήματος και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καφαντάρης σημείωσε: “Επισκέφθηκα τη Μεθώνη και μαζί με τους κατοίκους της περιοχής διαμαρτυρηθήκαμε για την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματός της στην περιοχή. Η απόφαση αυτή με βρίσκει αρνητικό, εκφράζω την έντονη δυσφορία μου για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλές επιχειρήσεις και χιλιάδες επισκέπτες. Ο δήμος θα αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει προκειμένου να πείσει τη διοίκηση της τράπεζας να μην εφαρμόσει τη συγκεκριμένη απόφαση”.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων την απόφαση “λανθασμένη”, που “έχει ληφθεί χωρίς να υπολογιστούν όλες οι παράμετροι, που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, της εξυπηρέτησης των πολιτών και των ξένων”. Παράλληλα ζητεί την ανάκληση της απόφασης και ενημερώνει ότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε “θα διερευνήσει τη διαδικασία για το άμεσο κλείσιμο όλων των λογαριασμών που διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα”.

Το ψήφισμα αυτό έχει αποσταλεί επίσης στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στους βουλευτές του νομού και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr