Αρχική Ν. Αργολίδος Έκτακτη χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ στον Δήμο Άργους-Μυκηνών, 1 εκ. ευρώ στον...

Έκτακτη χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ στον Δήμο Άργους-Μυκηνών, 1 εκ. ευρώ στον Δήμο Ερμιονίδας και 1 εκ. ευρώ στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου από τις εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές που προξένησε ο πρόσφατος κυκλώνας.

Ο κ. Δέδες ενημέρωσε τον κ. Ανδριανό ότι προχωρά η σχετική διαδικασία μετά τα αιτήματα των Δήμων και την κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και ανέφερε ότι για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών στις υποδομές θα δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Άργους-Μυκηνών ύψους 2,5 εκ. ευρώ, στον Δήμο Ερμιονίδας 1 εκ. ευρώ και στον Δήμο Επιδαύρου 1 εκ. ευρώ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις εκταταμένες ζημιές στην παραλία του Κιβερίου, ο κ. Δέδες ανάφερε ότι καθώς τα έργα αποκατάστασης απαιτούν ειδικές μελέτες και τεχνογνωσία, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προτίθεται να συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών για την ανάληψη και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr