Αρχική Ν. Κορινθίας Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα σε τέσσερα σημεία...

Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα σε τέσσερα σημεία του Δήμου Λουτρακίου

Επετεύχθη η ενίσχυση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την εγκατάσταση τεσσάρων μη μόνιμων υποδομών προσβασιμότητας σε τέσσερις παραλίες (Νεράιδα Λουτρακίου, λίμνης Βουλιαγμένης, Ισθμίων (Κρυφή παραλία) και Αγίων Θεοδώρων) και τον χώρο κολύμβησης, για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λπ.).

Το έργο διασφαλίζει την αυτόνομη και ισότιμη για όλους τους συμπολίτες μας σε θάλασσες και παραλίες και αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του πρότυπου μηχανισμού Seatrac ο οποίος δεν απαιτεί συνοδό για τη χρήση του, είναι φιλικός προς το περιβάλλον και ενεργειακά αυτόνομος. Συμπληρωματικά με τον μηχανισμό, το έργο περιλαμβάνει μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως: αποδυτήρια, ντουζ και χημικές τουαλέτες, ειδικούς διαδρόμους, χώρους σκίασης και προστασίας των λουόμενων, καθώς επίσης, διαμορφωμένες θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 238.328,00€ υπάγεται στη Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).

Το έργο στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμΕΑ στη θάλασσα στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού ειδικών απαιτήσεων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ότι “ολοκληρώνουμε την αλυσίδα προσβασιμότητας στη θάλασσα με μια σειρά αλληλεξαρτώμενων και αλληλοσυμπληρούμενων παρεμβάσεων που διασφαλίζουν την αυτονομία, άνεση και ασφάλεια των ΑμΕΑ και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων”.