Αρχική Ν. Μεσσηνίας Επίσημη επίσκεψη Ιερώνυμου στη Μεσσηνία

Επίσημη επίσκεψη Ιερώνυμου στη Μεσσηνία

Επίσημη επίσκεψη στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αύριο στις 11.30 το πρωί, ο Μακαριώτατος θα φθάσει στη Μεσσηνία και στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, όπου οργανώνεται τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη από τον Αρχιεπίσκοπο.

Το Σάββατο θα μεταβεί στην Πύλο, όπου στις 10.20 το πρωί θα χοροστατήσει στην επίσημη δοξολογία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα προστεί της επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο πεσόντων της ναυμαχίας και θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση. Στις 12.15 το μεσημέρι θα παραστεί στην τελετή βράβευσης της Σχολής Ευελπίδων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος για τη συμπλήρωση 190 ετών από την ίδρυσή της. Στις 7.30 το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος θα παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στο λιμάνι της Πύλου.

Ο Μακαριώτατος επισκέπτεται τη Μεσσηνία μετά από πρόσκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.