Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Γκάφα της Διοίκησης του «Αγ. Ανδρέας» – «Άχρηστοι» οι λαμπτήρες για...

Πάτρα: Γκάφα της Διοίκησης του «Αγ. Ανδρέας» – «Άχρηστοι» οι λαμπτήρες για την προστασία από φυματικά περιστατικά

Σε νέες απίστευτες αποκαλύψεις, αλλά και την επιβεβαίωση της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ ότι στον 6ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται ασθενείς με φυματίωση, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου, προχώρησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Κώστας Πετρόπουλος.

Οπως κατήγγειλε ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, αυτή τη στιγμή υπάρχει περιστατικό φυματίωσης που νοσηλεύεται στον θάλαμο 604 του Γενικού Νοσοκομείου.

Εκτός όμως από την επιβεβαίωση που διαψεύδει τη Διοίκηση, ότι αντιμετωπίζονται τα φυματικά περιστατικά έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διασποράς της νόσου, ο κ. Πετρόπουλος αποκάλυψε ότι η Διοίκηση του «Αγιος Ανδρέας» «έπεσε» σε απίστευτη γκάφα, καθώς αγόρασαν και τοποθέτησαν ειδικούς λαμπτήρες που σκοτώνουν τα μικρόβια σε θαλάμους του νοσοκομείου, για να αντιμετωπίζονται τα φυματικά περιστατικά, αλλά αυτοί δεν αποδίδουν γιατί η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ρητά ότι έχουν αποτέλεσμα μόνο όταν δεν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα και δεν λειτουργεί κλιματισμός.

Κάτι όμως που δεν συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», καθώς και ο κλιματισμός λειτουργεί κανονικά, ενώ και τα παράθυρα είναι ορθάνοιχτα.

Πηγή: patrastimes.gr