Αρχική Ν. Κορινθίας Νο1 σταθμός των τουριστών που έρχονται στην περιοχή μας το Κέντρο Πληροφοριών...

Νο1 σταθμός των τουριστών που έρχονται στην περιοχή μας το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών του Ισθμού

Μεγάλη επισκεψιμότητα κατεγράφη στo Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών (Tourist Info Center) του Ισθμού, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με στοιχεία του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου ( LΤΟ), η επισκεψιμότητα εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή, παρότι διανύουμε τα μέσα Οκτωβρίου.

Το Tourist Info Center το οποίο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, δίπλα από το μνημείο της Διώρυγας του Ισθμού και τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές Αυγούστου 2018, από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου με την υποστήριξη της ΑΕΔΙΚ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου Π_ΑΘ, έγινε ο νούμερο ένα σταθμός των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

Το εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο έχει στελεχωθεί εξακολουθεί να παρέχει καθημερινά πληθώρα πληροφοριών για τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας καθώς και των όμορων Νομών της Πελοποννήσου, για την ιστορία της Διώρυγος και για τις δραστηριότητες που μπορεί να πραγματοποιήσει και ιδιαίτερα για το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης διανέμει δωρεάν έντυπο υλικό και τουριστικούς χάρτες του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων και της Μυθικής Πελοποννήσου.

Σε δύο μήνες λειτουργίας του Tourist Info Center του Ισθμού, το επισκέφτηκαν πάνω από 10,000 τουρίστες. Οι δημοφιλέστερες εθνικότητες ήταν από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, και Ισραήλ. Ωστόσο έχουν καταγράφει και άλλες εθνικότητες από περίπου 20 διαφορετικές χώρες.

Πηγή: loutrakiblog.gr