Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από την ΠΟΕΔΗΝ: Φυματικοί στο ίδιο κτήριο με νεογνά στο...

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από την ΠΟΕΔΗΝ: Φυματικοί στο ίδιο κτήριο με νεογνά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»!

Στην καταγγελία πως στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας νοσηλεύονται στο ίδιο κτήριο ασθενείς και νεογνά με φυματικούς προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι φυματικοί «περιφέρονται ανενόχλητοι στον διάδρομο και στους θαλάμους άλλων κλινικών».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «απόλυτο παραλογισμό και άγνοια κινδύνου» ενώ η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Παύλο Πολάκη να πάρει θέση αφού πρόκειται για ένα μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών νοσηλεύονται φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά. Περιφέρονται ανενόχλητοι στο διάδρομο και τους θαλάμους άλλων κλινικών. Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Ο απόλυτος παραλογισμός και άγνοια κινδύνου. Καμία προστασία της Δημόσιας Υγείας από την Κυβέρνηση. Που είναι ο λαλίστατος Πολάκης;

Έκλεισε το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών και μεταστεγάστηκε στον 6ο όροφο του επταώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών.

Νοσηλεύονται στον 6ο όροφο ασθενείς με φυματίωση, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου.

Τα φυματικά περιστατικά νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας περιφέρονται στο κτίριο αφού στο ισόγειο είναι τα εξωτερικά ιατρεία και πηγαίνουν για εξετάσεις. Επισκέπτονται άλλες κλίνες που στεγάζονται στους άλλους ορόφους του κτιρίου ανενόχλητοι.

Στο συγκεκριμένο επταώροφο κτίριο μαζί με τα φυματικά περιστατικά, νοσηλεύονται ασθενείς σε παθολογικές κλίνες, καρδιοχειρουργικά περιστατικά. Επίσης γίνονται τοκετοί και φιλοξενούνται νεογνά!!! Και μπορούν να διέρχονται τα φυματικά περιστατικά και να έρχονται σε επαφή!!! Μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου

Τόση προχειρότητα και επικινδυνότητα!!!

Δεν υπάρχουν θάλαμοι αποσυμπίεσης για την νοσηλεία των φυματικών περιστατικών που είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Όλο το κτίριο έχει κοινό κλιματισμό με αποτέλεσμα τα μικρόβια να διαχέονται σε όλο το κτίριο.

Η Διοίκηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με μεγάλη προχειρότητα!!!

Το Σωματείο αναδεικνύει το μείζον αυτό θέμα για τη Δημόσια Υγεία. Ετοιμάζεται να προσφύγει στον Εισαγγελέα, αφού νοσηλεύονται αρκετά φυματικά περιστατικά και ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου είναι μεγάλος ακόμη και σε νεογνά.

Να θυμίσουμε ότι Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου φάντασμα Νοσημάτων Θώρακος Πατρών που έκλεισε και μεταστεγάστηκε, είναι η εκλεκτή του Πολάκη γνωστή για την παράνομη σύνταξη που έπαιρνε επί σειρά ετών και την σκανδαλώδη ρύθμιση που της έκανε η Εφορία για την αποπληρωμή 100.000 ευρώ που οφείλει από την παράνομη σύνταξη.

Κρατάει θέση σε Νοσοκομείο που δεν υφίσταται. Τι κάνει για να προστατέψει τη Δημόσια Υγεία; Να τους χαιρόμαστε!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Προηγούμενο άρθροΚορίνθου – Πατρών: Σοβαρό τροχαίο με βυτιοφόρο και Ι.Χ!
Επόμενο άρθροΓια δολιοφθορά σε αγωγό υδροδότησης κάνει λόγο η ΔΕΥΑ Ναυπλίου