Αρχική Eπικαιρότητα Παραγγελία του Αρείου Πάγου για διερεύνηση ρατσιστικών κινήτρων στις υποθέσεις Zακ Κωστόπουλου...

Παραγγελία του Αρείου Πάγου για διερεύνηση ρατσιστικών κινήτρων στις υποθέσεις Zακ Κωστόπουλου και Μανωλάδας

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με ανεξάρτητες παραγγελίες της ζητά να ερευνηθούν για ενδεχόμενη ύπαρξη ρατσιστικών κινήτρων, δύο υποθέσεις που απασχόλησαν και απασχολούν την κοινή γνώμη.

Αρχικά ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου από την αρχή μέχρι τέλους, προκειμένου να διακριβωθεί, εάν μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Αφορμή για την παραγγελία της αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου.

Ακόμη, ζητεί να διερευνηθούν εάν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2018 σε καταυλισμό αλλαδαπών εργατών γης, στη Μανωλάδα.

Στην περίπτωση αυτή, αφορμή αποτέλεσε έγγραφο του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η αναφορά προς την κεντρική υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, 164 εργατών που απ’ τη φωτιά έχασαν όλα τα συνοδευτικά έγγραφά τους.

Στην πρώτη περίπτωση, η παραγγελία της κ. Δημητρίου διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αθηνών, ενώ στη δεύτερη περίπτωση στον εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Προηγούμενο άρθροΣτόχος των αθίγγανων κλεφτών και το Δημαρχείο στο Λουτράκι!
Επόμενο άρθροΘετική η εικόνα για το πορτοκάλι στην Αργολίδα – Ζημιές μετρά η Λακωνία από τον «Ζορμπά»