Αρχική Eπικαιρότητα Έκτακτο: Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Έκτακτο: Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επόμενη 4ετία θα είναι η έως σήμερα αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, οι δυο νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ είναι ο Μιχάλης Πικραμένος και Δημήτρης Σκαλτούνης.

Επίσης, τρεις νέοι αντιπρόεδροι στον Άρειο Πάγο είναι ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που είχε παραληφθεί και ήρθε πρώτος στην προτίμηση της διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκκοτίνη.

Σημαντική πορεία έχει η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που έγινε γνωστή και από τη συμμετοχή της στο Ειδικό Δικαστήριο εις βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, πριν από 28 χρόνια στην ίδια θέση βρισκόταν ο πατέρας της (έχει φύγει από τη ζωή), ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος τότε συμμετείχε ως μέλος στο Ειδικό Δικαστήριο στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε μετά τις σπουδές της να δικηγορήσει για δύο χρόνια στην Αθήνα, πριν επιλέξει τελικά το 1982 το δικαστικό σώμα. Στο βαθμό της συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Αύγουστο του 2000 με το μεγαλύτερο μέρος της δικαστικής της σταδιοδρομίας να διαμορφώνεται στο «οικολογικό» Ε’ Τμήμα.

Ήταν εισηγήτρια σε μεγάλες υποθέσεις, όπως στην τακτοποίηση αυθαιρέτων νέας γενιάς αλλά και στην υπόθεση στις Σκουριές. Πρόσφατα απασχόλησε με την παραίτησή της από την Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, καταγγέλλοντας την Ενωση ότι στην ανακοίνωσή της για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών υιοθέτησε πλήρως την προηγηθείσα ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, και άρα μετετράπη «σε γραφείο Τύπου του προέδρου του ΣτΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια είχε ζητήσει την εξαίρεσή της από παλαιότερη συνεδρίαση του ΣτΕ, που συζητούσε τις προσφυγές κατά του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, καθώς πρόσωπο του στενού της περιβάλλοντος είχε αναλάβει την προσφυγή της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του νόμου Παππά.