Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας σε πορεία ειρήνης στην Ιταλία

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας σε πορεία ειρήνης στην Ιταλία

Σε πορεία για την ειρήνη στην Ιταλία συμμετείχαν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη γειτονική χώρα από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Ειδικότερα, στην Ιταλία ταξίδεψαν έξι μαθητές και δύο καθηγήτριες του σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Let’s cultivate peace through universal brotherhood”, προσκεκλημένοι του Istituto Comprensivo 10 της Μόντενα.

Οι μαθητές Βασίλης Αγγελόπουλος, Βασίλης Δάλλας, Παναγιώτης Ζούζουλας, Αγγελος Καρακασιλιώτης, Χρύσανθος Κορδελάκος και Αστέριος Παλιγιάννης, μαζί με τις καθηγήτριες Χριστίνα Γρουσουζάκου και Ουρανία Σκλήκα, συναντήθηκαν με τους μαθητές των υπόλοιπων πέντε χωρών του προγράμματος και συμμετείχαν σε δραστηριότητες και εργαστήρια σχετικά με το θέμα της ειρήνης, που διοργάνωσε το ιταλικό σχολείο.

Επίσης συμμετείχαν στην πορεία ειρήνης που γίνεται κάθε δύο χρόνια από την Περούτζια στην Ασίζη και διένυσαν συμβολικά την απόσταση από το χωριό Santa Maria Degli Angeli μέχρι την Ασίζη.

Στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια οι μαθητές ενημερώθηκαν για την βομβιστική επίθεση που έγινε στις 2 Αυγούστου του 1980, είδαν το σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα και στη συνέχεια στο Δημαρχείο της πόλης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις μαρτυρίες δύο επιζώντων από την έκρηξη.

Στην Μπολόνια επίσης οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Μνήμης της Ουστίκα, όπου εκτίθεται το έργο του Christian Boltanski φτιαγμένο από τα συντρίμμια του αεροσκάφους DC9 της Itavia, το οποίο συνετρίβη στις 27 Ιουνίου 1980 κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και του οποίου η συντριβή κόστισε τη ζωή σε 81 ανθρώπους.