Αρχική Eπικαιρότητα Τίτλοι τέλους στη διερεύνηση της υπόθεσης Παντελίδη!

Τίτλοι τέλους στη διερεύνηση της υπόθεσης Παντελίδη!

Τίτλοι τέλους φαίνεται πως πέφτουν στην υπόθεση Παντελίδη, καθώς τον δρόμο για το αρχείο πήρε το κομμάτι της έρευνας που αφορούσε τους ανθρώπους που άφησαν τον τραγουδιστή να οδηγήσει αν και είχε καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ.

Η απορριπτική διάταξη που εξέδωσε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», δεν βρίσκει ευθύνες στους φίλους του τραγουδιστή που βρέθηκαν τη μοιραία νύχτα στη χαρτοπαιχτική λέσχη, αλλά δεν εντοπίζει ούτε ευθύνες του Δημοσίου σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος και των κιγκλιδωμάτων.

Ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, το 2016, είχε επιστραφεί σε εισαγγελέα Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα Εφετών Σοφοκλή Λογοθέτη, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια». Τότε ο αντεισαγγελέας ζητούσε συγκεκριμένα να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελίδη στη χαρτοπαικτική λέσχη, από την οποία αποχώρησε λίγη ώρα πριν σκοτωθεί τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Χαρακτηριστικά, στη διάταξη γινόταν αναφορά σε τμήμα της μήνυσης στο οποίο η οικογένεια του τραγουδιστή ζητούσε «να ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια, που φέρεται ότι τέλεσαν οι ιδιοκτήτες οικίας παράνομης χαρτοπαικτικής λέσχης στην περιοχή του Ελληνικού, καθώς δεν απέτρεψαν τον Παντελή Παντελίδη από το να οδηγήσει το αυτοκίνητο του».

Με την ίδια διάταξη ζητούσε, να ερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους για την παράλειψη του να εγκαταστήσει το προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν και κατέθεσαν άνθρωποι που βρέθηκαν με τον τραγουδιστή τη μοιραία νύχτα στο σπίτι-λέσχη, με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να καταλήγει τελικά στην απόφαση να στείλει και τα δύο σκέλη της υπόθεσης στο αρχείο.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά της οικογένειας του δημοφιλούς τραγουδιστή έχει δικαίωμα προσφυγής κατά της διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών και σε αυτήν την περίπτωση αυτό το σκέλος της υπόθεσης θα οδηγηθεί και πάλι σε εισαγγελέα Εφετών.

Την ίδια στιγμή, στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κατατεθούν οι αγωγές των Φρόσως Κυριακού και Μίνας Αρναούτη, οι οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν τις νόμιμες αποζημιώσεις από την ασφαλιστική εταιρεία του αυτοκινήτου. Ο λόγος, που δεν έχουν προσφύγει τα δύο κορίτσια στη Δικαιοσύνη είναι η πλήρης αποκατάσταση της υγείας τους. Ειδικότερα, η περίπτωση της Μίνας Αρναούτη, που κατά πληροφορίες έχει υποβληθεί σε 14 χειρουργεία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο άρθροΜε συμμετοχή το “7ο περπάτημα για τη ζωή” στο Ναύπλιο από την “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” (Bίντεο)
Επόμενο άρθροNewsweek: Βιασμοί ακόμα και μικρών παιδιών στη Μόρια!