Αρχική Eπικαιρότητα Οριστικό: Eκλογές τον Οκτώβριο του 2019 (Βίντεο)

Οριστικό: Eκλογές τον Οκτώβριο του 2019 (Βίντεο)

Η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση είναι μια διαρκής και ανοιχτή πρόκληση. Αποδείξαμε ότι υπάρχει δρόμος εξόδου από την κρίση προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ε.

Υπογράμμισε ότι θα διαψευστούν όσοι επιμένουν στο μαύρο και την καταστροφή. Οι βαθιές θεσμικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν. Μακάρι και στον τομέα ευθύνης των διαρκώς κινδυνολογούντων να μην υπήρχαν αναταράξεις από την απόλυτη αναντιστοιχία τους με την εκπληκτικά θετική εικόνα της οικονομίας υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια με μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσμο ώστε να μπορεί η χώρα να το αποπληρώνει και μεσοπρόθεσμα – μακροπρόθεσμα έχουμε ένα καθαρό διάδρομο. Ελκυστικός τόπος είναι πλέον η χώρα μας για τους διεθνείς επενδυτές.

Βγήκαμε από τα μνημόνια και με ένα χρηματοδοτικό μαξιλάρι ώστε να μην ανησυχούμε από τις εξωγενείς αναταράξεις της ευρωπαϊκής οικονομίας. Έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε εμείς τον χρόνο που θα βγούμε στις αγορές. Η Ελλάδα επανήλθε σε αυτό που ονομάζουμε κανονικότητα.

Μέχρι πρόσφατα η χώρα μας δεν είχε την δυνατότητα να καταθέτει τον προϋπολογισμό της όπως όλες οι άλλες χώρες. Η Ελλάδα μεθαύριο καταθέτει τον προϋπολογισμό που η εκλεγμένη κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει. Ένας προϋπολογισμός που πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους και δίνει και περιθώριο θετικών στόχων.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις πλέον αποφασίζουν το μείγμα της πολιτικής με το οποίο θα πιάνουμε τους στόχους και αυτό σημαίνει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Βασικοί πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι η ενίσχυση παραγωγής, ενίσχυση κοινωνικού κράτους, μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις και αναβάθμιση της θέσης της χώρας.

Η Αριστερά δεν έβαλε ποτέ το μικροκομματικό της συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας για την συμφωνία των Πρεσπών ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν θα αποδεχθεί η χώρα μας να ονομάζεται η γειτονική χώρα ως «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Τέλος ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη Συνταγματική της θητεία και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να την ανατρέψει ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή».

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη προοδευτικών συγκλίσεων. Το ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά φρίκη, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Αυτόν που νομιμοποιεί τα πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών.Το ανάχωμα απέναντι σε αυτόν που επικροτεί την αυτοδικία και δεν ανατριχιάζει στην όψη της ωμής δολοφονικής βίας απέναντι σε αυτόν που είναι κάτω. Τον αδύναμο, τον διαφορετικό, τον άλλο”.

“Στις ευρωεκλογές, αν ψηφίσεις Μητσοτάκη, θα βγει ο Όρμπαν. Δηλαδή η Ευρώπη του νεοφονταμενταλισμού, των κλειστών συνόρων, η Ευρώπη-φρούριο, που βαδίζει σταθερά προς διάλυση. Στο ενδεχόμενο μιας ισχυρής αντιδραστικής στροφής, απαιτείται επαγρύπνηση από τις προοδευτικές δυνάμεις”.

Πηγή: loutrakiblog.gr