Αρχική Ν. Μεσσηνίας Στη Μεσσηνία σήμερα Σταϊνμάιερ – Παυλόπουλος

Στη Μεσσηνία σήμερα Σταϊνμάιερ – Παυλόπουλος

Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ υποδέχονται σήμερα η Μεσσηνία και η Καλαμάτα μετά τη χθεσινή πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Στις 10 το πρωί, μαζί με τη σύζυγό του, συνοδευόμενος από τον Ελληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

Μετά τις 12 το μεσημέρι, ο Γερμανός Πρόεδρος θα είναι στην Καλαμάτα, όπου στη 1 το μεσημέρι, στο ιστορικό Δημαρχείο θα λάβει το Χρυσό Κλειδί της πόλης και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Θα τον υποδεχθούμε με τις τιμές που πρέπει”, επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ενημέρωσε ότι στον κ. Σταϊνμάιερ θα δοθούν ακόμα το κείμενο της Προειδοποίησης προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές και η πρώτη σφραγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως “ο Πρόεδρος της Γερμανίας είναι ένας ανθρωπιστής, ειρηνιστής Πρόεδρος με ιδιαίτερη αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό και την πατρίδα μας. Είναι μεγάλη τιμή ότι θα βρίσκεται εδώ και η προβολή της πόλης στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα είναι σπουδαία”.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός Πρόεδρος με τον Ελληνα ομόλογό του θα επισκεφθούν το λιμάνι της Καλαμάτας για βόλτα και καφέ και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με γεύμα με ψάρια και θαλασσινά σε ψαροταβέρνα της πόλης.

Η γερμανική αποστολή θα αναχωρήσει μετά τις 4 το απόγευμα με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για το Βερολίνο.