Αρχική Eπικαιρότητα Κλείδωσαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για 7 Περιφέρειες – Το όνομα του...

Κλείδωσαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για 7 Περιφέρειες – Το όνομα του Γιώργου Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις-περιφερειακές, δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές-, η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, μέχρι στιγμής έχουν γίνει συσκέψεις σε επίπεδο περιφερειακών κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα και έχουν «κλειδώσει» οι εξής υποψηφιότητες:

Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης
Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Κατσιμίγας
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης

Εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας και συνταγματική αναθεώρηση

Την Κυριακή αναμένεται να εκλεγεί η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα επικεντρωθεί στη συνταγματική αναθεώρηση. Υπάρχουν προτάσεις προκειμένου να υπάρξει μία ενιαία Πολιτική Γραμματεία σε μικρότερο μέγεθος από την υπάρχουσα που αριθμεί σήμερα 29 μέλη.

Η πρόταση που αναμένεται να γίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι μέχρι τα τέλη Οκτώβρη να ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε κατά την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχουν εισαχθεί στο κοινοβούλιο και να έχουν ψηφιστεί οι δεσμεύσεις του στην ΔΕΘ, δηλαδή τα αναδρομικά, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και φυσικά το θέμα των συντάξεων.

Κομματικές πηγές υποστηρίζουν ότι η διαπραγμάτευση για τις συντάξεις πηγαίνει πολύ καλά και το θέμα θα κλείσει χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις με έναν συναινετικό τρόπο.