Αρχική Eπικαιρότητα 12 αποφυλακίσεις από το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου με βεβαιώσεις αναπηρίας

12 αποφυλακίσεις από το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου με βεβαιώσεις αναπηρίας

Δεν είναι ένας και δύο αλλά 343 οι κρατούμενοι που αποφυλακίστηκαν με «μαϊμού» βεβαιώσεις, μέσα σε τρία χρόνια. Πλέον οι δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε το σύστημα που εκμεταλλεύτηκε και ο Αριστείδης Φλώρος.

Το κύκλωμα που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Αριστείδης Φλώρος υπάρχουν πλέον στοιχεία ότι είχε απλώσει τα πλοκάμια του σχεδόν σε όλες της φυλακές της χώρας. Οι δικαστικές αρχές φαίνεται ότι έχουν στοιχεία πως είναι πολλοί εκείνοι που «βαφτίστηκαν» ανάπηροι και βγήκαν από τη φυλακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» εκτός φυλακής με ποσοστό αναπηρίας βρίσκεται ήδη ένας ισοβίτης ο οποίος επί χρόνια απασχολούσε την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και πολλά άλλα αδικήματα. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι όχι απλά εκμεταλλεύτηκε τη δράση του κυκλώματος με τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά αναπηρία, αλλά είναι και ο ίδιος μέλος του.

Με τον ίδιο τρόπο θα έβγαινε ελεύθερος από τις φυλακές Δομοκού ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών επικαλούμενος αναπηρία σε ποσοστό 88%. Οι αρχές την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι εντόπισαν το πλαστό πιστοποιητικό.

Είναι ενδεικτικό ότι ως ανάπηροι έχουν αποφυλακιστεί από φυλακές 343 άνθρωποι:

Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού 67
Φυλακές και νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 42
Λάρισα 30
Γυναικείες φυλακές Θήβας 30
Ψυχιατρείο Κορυδαλλού 14
Χαλκίδα 14
Γρεβενά 17
Νιγρίτα 20
Τρίκαλα 21
Ναύπλιο 12