Αρχική Ν. Αργολίδος “Σιγή ιχθύος” από την αστυνομία για το φονικό στο Σχινοχώρι Αργολίδας

“Σιγή ιχθύος” από την αστυνομία για το φονικό στο Σχινοχώρι Αργολίδας

Άτομα από το συγγενικό και το φιλικό περιβάλλον του 52χρονου που βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας νεκρός και χτυπημένος άγρια κάτω από το κρεβάτι του σπιτιού του στο Σχινοχώρι Αργολίδας βάζουν στο «κάδρο» των ερευνών οι αστυνομικοί, οι οποίοι εξετάζουν προσεκτικά κάθε ενδεχόμενο.

Το έγκλημα που έχει αναστατώσει την περιοχή αποκαλύφθηκε όταν ο αδελφός του θύματος επισκέφθηκε μαζί με έναν φίλο του τον 52χρονο που ζούσε μόνος σε ένα απομονωμένο σπίτι, για να του πάνε φαγητό, όπως συνήθιζαν.

Τον φώναξαν, αλλά δεν τους απαντούσε. Ετσι, όταν κοίταξαν κάτω από το κρεβάτι, ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα του άψυχου κορμιού του άτυχου άντρα, που ήταν πεσμένος μέσα σε λίμνη αίματος, με πληγές στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Οι φωνές τους ξεσήκωσαν το χωριό, που έτρεξε να μάθει τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα έφερε τρία χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο, από τα οποία προφανώς επήλθε ο θάνατος.

Η πρώτη εικόνα του χώρου έδειχνε το ενδεχόμενο ληστείας, αφού ήταν εμφανές ότι το σπίτι ήταν αναστατωμένο. Ωστόσο οι αστυνομικοί κρατούν στάση αναμονής και συνεχίζουν την έρευνα, καθώς εντοπίζουν κάποια κενά στο παζλ…

Η Εγκληματολογική Υπηρεσία Αργολίδας συγκέντρωσε όσα στοιχεία μπόρεσε από το σπίτι και οι ειδικοί προσπαθούν να «διαβάσουν» αν πίσω από τα ίχνη έρευνας κρύβεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το πραγματικό κίνητρο, που ενδέχεται να μην είναι η ληστεία, ενώ επίσημα η αστυνομία κρατάει σιγή ιχθύος και μέχρι σημερα δεν έχει ανακοινώσει ούτε καν το συμβάν της ανθρωποκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Σχινοχωρίου Νίκο Σκλαβούνο, πριν από έναν χρόνο είχε γίνει ξανά ληστεία στο σπίτι, με στόχο την προνοιακή σύνταξη του 52χρονου.

«Του έδιναν μια μικρή σύνταξη για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και πριν από έναν χρόνο τον χτύπησαν και του τα πήραν. Από εκείνο το σημείο και μετά τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδελφός του, που του πήγαινε τσιγάρα και φαγητό. Ο ταχυδρόμος τα έδινε σε εκείνον» δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 52χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ζούσε με τους γονείς του, οι οποίοι τον άφησαν μόνο στο απομονωμένο σπιτάκι όταν έφυγαν από τη ζωή. Από τότε, μόνο στήριγμά του είχε τον έναν από τους αδελφούς του, που του πήγαινε τροφή και φάρμακα.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr