Αρχική Eπικαιρότητα Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δεν λάβαμε καμία απόφαση αποβολής

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δεν λάβαμε καμία απόφαση αποβολής

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την αποβολή του από την Διεθνή Ομοσπονδία, εξέδωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Σε αυτή τονίζει ότι «σε σχέση με δημοσιεύματα περί αποφάσεως της Δ.Ο.Ε.Σ. αναφορικά με τον Ε.Ε.Σ., σας γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής δεν μας έχει αποσταλεί καμία σχετική απόφαση».

Παράλληλα, η Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφέρει ότι «το φορτίο που αναλάβαμε από προηγούμενες διοικήσεις, έφεραν σε αδιέξοδο τις σχέσεις μας αλληλεγγύης και συνεργασίας με την Δ.Ο.Ε.Σ., αλλά αισιοδοξούμε ότι με την επιμονή μας και την εργατικότητά μας θα το ολοκληρώσουμε και θα αποκαταστήσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την Δ.Ο.Ε.Σ»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σχετική επιστολή στη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εστάλη την Τετάρτη από τη Διεθνή Ομοσπονδία, αλλά ακόμα δεν έχει παραλειφθεί.

Οι διοικήσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν προέβησαν στις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο καταστατικό όπως είχαν υποσχεθεί, ενώ η διοίκηση είχε προγραμματίσει να συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη για το θέμα, αλλά δεν πρόλαβε τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι, η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών / Ερυθράς Ημισελήνου είχε προειδοποιήσει σχετικά από το 2012, ενώ η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία, συνεπάγεται την αναστολή όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων της οργάνωσης στην Ελλάδα.