Αρχική Ν. Αρκαδίας Ζημιές από ισχυρές βροχοπτώσεις σε αμπέλια της Αρκαδίας – Αναγγελίες χωρίς καθυστερήσεις...

Ζημιές από ισχυρές βροχοπτώσεις σε αμπέλια της Αρκαδίας – Αναγγελίες χωρίς καθυστερήσεις ζητούν οι αγρότες

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η Ένωση» έστειλε έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ Τρίπολης και το κοινοποιεί στην Περιφέρεια και στον Δήμο Τρίπολη με θέμα «Καθυστέρηση αναγγελίας ζημίας από βροχοπτώσεις σε αμπελώνες της Αρκαδίας».

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

“Αξιότιμοι κύριοι,

οι ισχυρές βροχοπτώσεις που επικράτησαν κατά τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας, κατέφεραν το τελευταίο πλήγμα στα αμπέλια, που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής, μετά από μια πολύ δύσκολη, από πλευράς καιρικών συνθηκών, καλλιεργητική περίοδο.

Τα σταφύλια που ήταν σχεδόν ώριμα, άρχισαν να σαπίζουν λόγω της υπερβολικής υγρασίας αλλά και λόγω της αδυναμίας των παραγωγών να μπορέσουν να μπουν μέσα στα κτήματά τους για αρκετές μέρες, ώστε να ξεκινήσουν τον τρύγο.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ», ως Οργάνωση των παραγωγών, αναγνωρίζοντας ότι το μοσχοφίλερο αποτελεί ένα από τα βασικότερα προϊόντα της Αρκαδίας, ζητά να προχωρήσουν οι αναγγελίες από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να γίνει άμεση εκτίμηση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤHΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ « Η ΕΝΩΣΗ »

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΟΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ”

Πηγή: kalimera-arkadia.gr