Αρχική Ν. Ηλείας «Κίνδυνος–θάνατος» η Ε.Ο. Πύργου–Κυπαρισσίας: Προειδοποιούν με διακοπή δρομολογίων οι οδηγοί του ΚΤΕΛ

«Κίνδυνος–θάνατος» η Ε.Ο. Πύργου–Κυπαρισσίας: Προειδοποιούν με διακοπή δρομολογίων οι οδηγοί του ΚΤΕΛ

Με διακοπή δρομολογίων προειδοποιούν οι οδηγοί του ΚΤΕΛ Ηλείας αν δεν γίνουν άμεσα δραστικές παρεμβάσεις στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, καθότι σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου το οδόστρωμα είναι φθαρμένα και η πυκνή βλάστηση από χόρτα και καλάμια έχει «καβαλήσει» τις μπάρες και έχει καταλάβει τμήμα του δρόμου.

Η προχθεσινή νεροποντή στην περιοχή των Κρεστένων επιδείνωσε το πρόβλημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος. Οι οδηγοί αναγκάζονται σε διαρκείς ελιγμούς για να αποφύγουν τα κλαδιά και ταυτόχρονα προσέχουν για να μην μπουν στο αντίθετο ρεύμα και συγκρουστούν με διερχόμενα οχήματα.

«Η κατάσταση με τα καλάμια είναι πλέον απελπιστική. Ειδικά άμα βρέχει και φυσάει, κλείνει ο δρόμος και είναι πολύ πιθανό να προκληθεί ατύχημα. Τα καλάμια πέφτουν και προσπαθώντας να τα αποφύγουμε, μπαίνουμε στο αντίθετο ρεύμα. Αν έρχεται κάποιο φορτηγό απέναντι, είναι πολύ δύσκολο. Σε Ανεμοχώρι, Σαμικό, Επιτάλιο και στη διασταύρωση των Κρεστένων είναι πολύ επικίνδυνη η κυκλοφορία. Τα μισά λεωφορεία έχουν σπάσει καθρέφτες», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο οδηγός του ΚΤΕΛ Ηλείας, Μέγας Στροφύλλας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Ηλείας, Αλέκος Καγκαράκης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί και κατ’ επέκταση οι επιβάτες του ΚΤΕΛ.

«Αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα προβλήματα από τα καλάμια και τα κλαδιά σε όλο το δίκτυο, από τις σχολές του ΟΑΕΔ ως την Κυπαρισσία. Αν συναντηθούμε με φορτηγό, χτυπάμε τους καθρέφτες μας. Με την κακοκαιρία τα καλάμια έχουν βαρύνει και έχουν πέσει στον δρόμο. Έχουμε γλιτώσει το ατύχημα λόγω της αυξημένης προσοχής των συναδέλφων. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα κοπούν δρομολόγια», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Καγκαράκης.

Σε μία εβδομάδα οι εργασίες

Ο Σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Ηλείας, Νίκος Βλαχαντώνης ζήτησε την ταχύτερη δυνατή παρέμβαση της Περιφέρειας για να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

«Έχουμε στείλει επανειλημμένως επιστολές στην Περιφέρεια, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει παρέμβαση. Δεν υπάρχει διαγράμμιση ούτε κάθετη και οριζόντια σήμανση. Φοβάμαι ότι θα θρηνήσουμε θύματα αν πυκνώσουν οι βροχές, διότι στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας κινούνται πάρα πολλά επαγγελματικά οχήματα που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα, ενώ είναι και ο μοναδικός άξονας που μας ενώνει τουριστικά με τη Μεσσηνία. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας με προτεραιότητας στο τμήμα Αγρίδι-Ανεμοχώρι και από τη διασταύρωση Κρεστένων ως το Κάτω Σαμικό. Από τη βλάστηση ο δρόμος έχι μικρύνει και οι οδηγοί κάθε μέρα κινδυνεύουν», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βλαχαντώνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι πρόθεσή του να διακοπούν δρομολόγια αλλά δεν αποκλείεται να είναι αναπόφευκτη εξέλιξη.

«Δεν μας τιμά καθόλου η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας, μια υπέροχη διαδρομή. Είναι ζήτημα μίας εβδομάδας να ξεκινήσουν οι καθαρισμοί, τουλάχιστον στα σημεία με το μεγαλύτερο πρόβλημα, από την εργολαβία που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες από τον Πύργο και την Ολυμπία ως τη γέφυρα του Ερυμάνθου. Δυστυχώς το υπουργείο έχει καθυστερήσει τη δημοπράτηση της παρέμβασης 20 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν το περιμέναμε. Στην τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, η ενημέρωση που λάβαμε, ήταν ότι η δημοπράτηση θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Πηγή: patrisnews.com