Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (8.10.2018) το μεσημέρι και το απόγευμα, σε τρεις (3) ξεχωριστές περιπτώσεις, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (4) αλλοδαποί, δύο (2) γυναίκες ηλικίας 32 και 48 ετών και δύο (2) άνδρες ηλικίας 28 και 34 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, στη πρώτη περίπτωση, χθες (8.10.2018) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 28χρονου και του 34χρονου, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για την Λυών Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (8.10.2018) το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 48χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Άμστερνταμ Ολλανδίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό της έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Ομοίως και στην τρίτη περίπτωση, χθες (8.10.2018) το απόγευμα, οι αστυνομικοί, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 32χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για την Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό της έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 28χρονου και του 34χρονου, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Γαλλίας και ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Βελγίου, αντίστοιχα. Επίσης, στην κατοχή της 48χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) διαβατήριο Αρχών Ολλανδίας, ενώ στην κατοχή της 32χρονης, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Ρουμανίας.

Επιπλέον, η 48χρονη και η 32χρονη, συνόδευαν και από δύο (2) ανήλικα τέκνα η κάθε μία, για τα οποία υπέδειξαν, η 48χρονη δύο (2) διαβατήρια Αρχών Ολλανδίας και η 32χρονη δύο (2) δελτία ταυτότητας Αρχών Ρουμανίας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.