Αρχική Ν. Αρκαδίας Φεστιβάλ αναρρίχησης το Νοέμβριο στο Λεωνίδιο

Φεστιβάλ αναρρίχησης το Νοέμβριο στο Λεωνίδιο

Η ομάδα “Climb in Leonidio” προσκαλεί στο 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, που θα διεξαχθεί στις 1-4 Νοεμβρίου 2018 στο Λεωνίδιο και διοργανώνεται και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Στόχος αυτής της ποιοτικής διοργάνωσης, είναι η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής σε πολλές χώρες του εξωτερικού, καθώς επίσης και η διάδοση των προτερημάτων του αρχοντικού αυτού τόπου.

Το Φεστιβάλ στηρίζει ως μεγάλος χορηγός η Petzl κορυφαία στον εξοπλισμό σπορ αναρρίχησης, αποστολή της οποίας είναι να δημιουργεί καινοτόμο εξοπλισμό, που επιτρέπει σε άντρες και γυναίκες να σκαρφαλώνουν, να προστατεύονται σε όλα τα είδη βράχου!

Απέχοντας μόλις τρεις ώρες οδήγησης από την Αθήνα το Λεωνίδιο έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς αναρρίχησης! Πολλοί από εσάς έχετε επισκεφτεί το όμορφο Λεωνίδιο και έχετε αναρριχηθεί στους επιβλητικούς βράχους, που το περιβάλλουν. Υπάρχουν πάνω από 1400 πλέον διαδρομές με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τη διάνοιξη νέων.

Στο φεστιβάλ προγραμματίζεται να συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της αναρρίχησης όπως οι: Angela Eiter, και οι αθλητές της Petzl Klemen Bečan and Said Belhaj, καθώς και σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο της δημοσιογραφίας και της φωτογραφίας.

Λίγο πριν το Φεστιβάλ αλλά και κατά τη διάρκειά του, η Vertical Life δηλώνει και φέτος την παρουσία της υποστηρίζοντας και διοργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις όπως τον Ανοικτό Αναρριχητικό Μαραθώνιο και το αγαπημένο μας Zlagboard Contest!

Τέλος, το Φεστιβάλ έχει εμπλουτιστεί με παράλληλες δραστηριότητες, όπως δωρεάν μαθήματα αναρρίχησης και ασκήσεις Yoga, προβολές ταινίας, μουσικές σκηνές, παρουσιάσεις και κλήρωση σπουδαίων δώρων για τους συμμετέχοντες! Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης, το νυχτερινό live πάρτι στον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων, το βράδυ του Σαββάτου!

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διεξαχθούν στους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους του εξαιρετικού εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού».