Αρχική Ν. Λακωνίας 250 εκατ. του Ιδρ. Σταύρος Νιάρχος σε νοσοκομεία – Επιστολή του Επιμελητηρίου...

250 εκατ. του Ιδρ. Σταύρος Νιάρχος σε νοσοκομεία – Επιστολή του Επιμελητηρίου Λακωνίας για τη μη συμμετοχή

Τη λύπη του εκφράζει, με επιστολή που εστάλη στο Ίδρυμα, το Επιμελητήριο Λακωνίας για την εξαίρεση της Λακωνίας από το πρόγραμμα. Οι δομές υγείας του νομού αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, στις υποδομές τους και ζητά να τους δοθεί η ευκαιρία να εκθέσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα των μονάδων υγείας της περιοχής.

Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε την σημαντική δωρεά ύψους 250 εκατ. ευρώ του ιδρύματός σας σε νοσοκομεία της χώρας μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία». Η ευαισθησία και η αλληλεγγύη του ιδρύματος απέναντι στην κοινωνία αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά με τη νέα αυτή κοινωνική προσφορά του.

Επιτρέψτε μας, όμως, να σας καταθέσουμε με την επιστολή μας αυτή τη λύπη μας για την εξαίρεση της Λακωνίας από το πρόγραμμα. Οι δομές υγείας του νομού μας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στις υποδομές τους. Το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι το μεγαλύτερο του νομού και καλύπτει επιπλέον και τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής Σχολής. Δυστυχώς, στεγάζεται σε ένα κτίριο παλαιό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, λόγω της ανεπάρκειας των υποδομών του, ώστε να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το ανθρώπινο δυναμικό του.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά όπως μας δεχτείτε, σε χρόνο που κρίνετε εσείς κατάλληλο, ώστε να σας εκθέσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των μονάδων υγείας της περιοχής μας.

Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

«Η Πρωτοβουλία για την Υγεία» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) αποτελεί ένα σύνολο επτά (7) νέων δωρεών, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, ο προϋπολογισμός των οποίων αναμένεται να υπερβεί τα €250 εκατομμύρια.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει τρεις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια, οι οποίες σχεδιάζονται από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις. Για την άρτια υλοποίηση των δωρεών, το ΙΣΝ έχει προσκαλέσει ομάδα του Πανεπιστήμιου και Νοσοκομείου Johns Hopkins (ΗΠΑ), μακροχρόνιο συνεργάτη του Ιδρύματος, ώστε να συμβάλει συμβουλευτικά στην πορεία των έργων.

Προηγούμενο άρθροΤο Διασωστικό Σώμα Κορινθίων «ΠΗΓΑΣΟΣ» διοργανώνει Διασωστική Άσκηση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 2018»
Επόμενο άρθροΕκοιμήθη η μητέρα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορίνθου