Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Γλίτωσε το «λουκέτο» η Γ’ τάξη του 10ου Λυκείου

Πάτρα: Γλίτωσε το «λουκέτο» η Γ’ τάξη του 10ου Λυκείου

Γλίτωσε, τελικά, το «λουκέτο» η Γ’ τάξη του 10ου Γενικού Λυκείου Πατρών, καθώς του ΓΕΛ Λάππα, καθώς το Υπουργείο ενέκρινε τη λειτουργία των δύο τμημάτων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή τη η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας:

«Το Υπουργείο μετά τις συνεχόμενες και πολυεπίπεδες κινητοποιήσεις του σωματείου μαζί με τους γονείς και τους τοπικούς φορείς αναγκάστηκε να εγκρίνει τη λειτουργία των δύο τμημάτων στις Γ τάξεις του 10ου ΓΕΛ και ΓΕΛ Λάππα. Επιπλέον ενέκρινε και τη λειτουργία του τμήματος Γ δομικών στο 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας. Πριν από 15 ημέρες είχε εγκρίνει και 3 Ο.Π. στα Γυμν-ΛΤ Χαλανδρίτσας και Φαρρών.

Οι μικρές αυτές ρωγμές-νίκες δεν προήλθαν από ένα ενιαίο μαζικό εκπαιδευτικό κίνημα, αλλά από συγκεκριμένες και σημαντικές μετωπικές κινητοποιήσεις. Στη διάρκεια αυτών των αγώνων οικοδομήθηκε ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων της Α΄ ΕΛΜΕ με το γονεϊκό κίνημα, τη Δημοτική αρχή, το Εργατικό Κέντρο και αρκετούς τοπικούς φορείς, βάζοντας το θέμα της Παιδείας σε υψηλή προτεραιότητα, κόντρα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Αυτό το μέτωπο οφείλουμε να το συνεχίσουμε αυξάνοντας τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του και μπορούμε να φανταστούμε τι δυνατότητες δημιουργούνται με ένα τέτοιο. Ο αγώνας για ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, του λαού και του τόπου μας είναι μπροστά μας. Απέναντι μας έχουμε τη συμμαχία και της σημερινής κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ που φτωχοποιούν το λαό, αποδομούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, διαλύουν τη χώρα, με μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών των λίγων και τη διαιώνιση του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού.

Ειδικότερα για το 10ο ΓΕΛ Πάτρας το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει ανάγει το ζήτημα της στέγασης, σε θέμα υψηλής προτεραιότητας για το σωματείο. Στη τελευταία κινητοποίηση της Παρασκευής (5/10/18) στην αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φάνηκε ότι μπορεί να επισπευστεί η διαδικασία μέσω της ανάληψης της ευθύνης της μελέτης του καινούριου κτηρίου από τον ΟΣΚ.

Θυμίζουμε την απόφαση της Δημοτικής αρχής για άμεση κατεδάφιση του παλιού σεισμόπληκτου κτηρίου. Το ΔΣ δεσμεύεται να εργαστεί άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, για να δοθεί επιτέλους βιώσιμη λύση για το 10ο ΓΕΛ Πάτρας. Όσοι σχεδίαζαν και σχεδιάζουν να οδηγηθεί το σχολείο σε μαρασμό και οριστικό κλείσιμο, κόντρα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών της εργατικής περιοχής που στεγάζεται, θα μας βρίσκουν απέναντι.»

Πηγή: patrastimes.gr