Αρχική Eπικαιρότητα Νέα Σελήνη Οκτωβρίου 2018: Από την κρίση στην αλλαγή !!!

Νέα Σελήνη Οκτωβρίου 2018: Από την κρίση στην αλλαγή !!!

Γίνεται στις 9/10, στις 15°48’ του Ζυγού, επηρεάζοντας πρωτίστως, το δεύτερο δεκαήμερο των Παρορμητικών ζωδίων (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς κι Αιγόκερους). Τι αφορά μία Νέα Σελήνη (δηλαδή το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου) στον Ζυγό; Σχέσεις. Ισορροπία. Αρμονία. Ομορφιά. Συνεργασία. Δικαιοσύνη.

Η πρόκληση που αναπτύσσεται εδώ, σχετίζεται με την αντίφαση των πραγμάτων. Όλα τα παραπάνω, είναι ζητούμενο. Όμως, ο κυβερνήτης του Ζυγού, η Αφροδίτη, βρίσκεται σε μάλλον δύσκολη θέση. Στο ζώδιο της αδυναμίας της, ανάδρομη και σε τετράγωνο με τον Άρη. Ναι, τα ζητήματα της θα μας απασχολήσουν και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις θα αφορούν το παρελθόν αλλά και συναισθηματικές αγκυλώσεις που έχουν έρθει στην επιφάνεια για να αναλυθούν ώστε να προχωρήσουμε μπροστά αργότερα. Ο Σκορπιός έχει βάθος, πάθος, πείσμα. Αυτός ο νέος κύκλος, έχει ως αφετηρία τη διάσπαση, την αλλαγή. Με το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη, τα παραπάνω θα λειτουργήσουν σε υπερθετικό βαθμό. Παράλληλα, οι αποκαλύψεις αυτό το διάστημα, θα διαδέχονται η μία την άλλη, και σε προσωπικό αλλά και σε κοσμικό επίπεδο. Αποκαλύψεις ψυχολογικές, εσωτερικές, εξωτερικές, πολιτικές, οικονομικές.

Μάλιστα, η Νέα Σελήνη, «ακουμπάει» το μεσοδιάστημα Ουρανού – Χείρωνα, πράγμα που σημαίνει ότι αλήθεια μπορεί να είναι σοκαριστική, να εμφανιστεί με απρόβλεπτο τρόπο και να μας υπενθυμίσει ότι το να παριστάνουμε πως μας είναι αόρατη, δεν ωφελεί κανέναν. Ποιος θέλει να κάνει για πάντα παρέα με τις πληγές του;

Ο Ήλιος και η Σελήνη, βρίσκονται σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα κι ως γνωστόν, ο Πλούτωνας σχετίζεται με κρίσεις. Οι κρίσεις όμως αυτές, φέρνουν την αλλαγή και την ωριμότητα κι όσο και να πονούν, είναι απαραίτητες για την εξέλιξη μας.

Ο Ερμής, στον χάρτη της Νέας Σελήνης, βρίσκεται στην εκπνοή της διαδρομής του στον Ζυγό, θέση απ’ όπου προσπάθησε να γεφυρώσει αντιθέσεις ώστε να επέλθει ισορροπία. Αυτό αλλάζει. Στο ζώδιο του Σκορπιού γίνεται πιο καχύποπτος, απόλυτος και μπορεί η σκέψη να γίνεται βαθύτερη αλλά γίνεται και πιο σκοτεινή. Η πρώτη του όψη, είναι εκείνη της αντίθεσης με τον Ουρανό: Επιβεβαιώνεται κι εδώ ότι τα νέα και οι αποκαλύψεις που θα έρθουν, θα είναι σοκαριστικά. Κάθε φορά που ο Ερμής συναντάει τον Ουρανό σε δύσκολη όψη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με παιδιά, ζώα, μετακινήσεις, μεταφορικά μέσα, ατυχήματα και ζημιές.

Tαυτόχρονα, η Νέα Σελήνη είναι σε  αντισκιά (και χιαστί) με τον Ποσειδώνα. Και να θέλουμε να κάνουμε τώρα κάποιο βήμα, ξέρουμε στα αλήθεια προς τα που θέλουμε να πάμε; Εδώ ενισχύεται η σύγχυση και η ασάφεια της περιόδου. Μπορεί να μεταφράζεται σε εσωτερική απογοήτευση γιατί το τι θέλουμε, τι τελικά γίνεται και το πως πρέπει να βαδίσουμε. Κατά πόσο είναι ξεκάθαρο;

Ναι μεν λοιπόν η Νέα Σελήνη εμπεριέχει το στοιχείο της κρίσης και της διάσπασης αλλά η ζωή απαιτεί συνεχή κίνηση για να υπάρξει και εξέλιξη. Το ιδανικό είναι αυτή η εξέλιξη να έρθει με ώριμο τρόπο και καλό να είναι να αποφευχθούν οι φτηνές και εριστικές συμπεριφορές και οι εμμονές αυτό το διάστημα. Θα δοθούν άλλωστε πολλές ευκαιρίες σε όλους μας, να εκφράσουμε τον κακό μας εαυτό. Να αναμετρηθούμε με τις αξίες μας. Να αντιμετωπίσουμε τους φόβους που κρατάμε δέσμιους στα κλειστά δωμάτια του μυαλού μας. Κόντρα στα δεδομένα, οφείλουμε να αναζητήσουμε τον καλό μας εαυτό. Να μεταμορφώσουμε τις εμμονές και  τις κρίσεις, σε ευκαιρία για βαθιά αναζήτηση και κάθαρση.

πηγή : astroteam.oroskopos.gr