Αρχική Ν. Αρκαδίας Οριστικά λουκέτο σε 7 μήνες στο στρατόπεδο της Τρίπολης

Οριστικά λουκέτο σε 7 μήνες στο στρατόπεδο της Τρίπολης

Λουκέτο στο ανενεργό στρατόπεδο στην Τρίπολη προτίθεται να βάλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και αφού παρέμεινε ανενεργό για μεγάλο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη- Αλλάζουμε τα Δεδομένα” Νίκος Τσιαμούλος, το στρατόπεδο πρόκειται να βάλει οριστικά λουκέτο σε επτά μήνες.

Φαίνεται δε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια πρόταση από την πλευρά της αυτοδικοίκησης προς το υπουργείο εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση των χώρων του στρατοπέδου.

Σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Πάνου Καμμένου με το περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, είχε τεθεί θέμα αξιοποίησης του στρατοπέδου στην Κόρινθο και στην Καλαμάτα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε γι αυτό με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει τη δημιουργία δομής για την αξιοποίηση χώρων πρώην στρατοπέδων.

Εκτός σχεδιασμού το 11ο Σύνταγμα Πεζικού;

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου προστίθεται ότι εξετάσθηκε το αίτημα της περιφέρειας Πελοποννήσου για την παραχώρηση μέρους του πρώην στρατοπέδου «Καλογερογιάννη» στην Κόρινθο σύμφωνα με το νόμο 4407/16.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον περιφερειακό Τύπο της Καλαμάτας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε επίσης την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Καλαμάτας «Παπαφλέσσα» στην Περιφέρεια με σκοπό τη δημιουργία πρότυπου campus Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν έχει ζητήσει την αξιοποίηση των στρατοπέδων στην Τρίπολη, το Ναύπλιο και τη Σπάρτη, οι οποίες έχουν πληγεί από το κλείσιμο των Κέντρων εκπαίδευσης και ζητούν τουλάχιστον οι χώροι να αξιοποιηθούν από τους Δήμους.

Πηγή: armyvoice.gr