Αρχική Ν. Κορινθίας Τα ΜΜΕ κάνουν καταγραφή των γεγονότων κ.Καλομοίρη – Δεν εξέφρασαν άποψη για...

Τα ΜΜΕ κάνουν καταγραφή των γεγονότων κ.Καλομοίρη – Δεν εξέφρασαν άποψη για τον ξυλοδαρμό

Με έκπληξη πριν από λίγο λάβαμε στο μέηλ μας το ακόλουθο δελτίου τύπου από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου κυρία Καλομοίρη για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του πνευμονολόγου από συγγενή ασθενούς ότι δήθεν τα ΜΜΕ μίλησαν για απραξία της Διοίκησης του Νοσοκομείου στο περιστατικό. Να θυμήσουμε στην κυρία Καλομοίρη τουλάχιστον σε ότι αφορά το peloponnisosnews ότι καταγράψαμε και δημοσιεύσαμε την συνέντευξή της για το συμβάν στον Νίκο Νικολόπουλο και στον SUPER FM  

Δείτε εδώ   

Αμέσως μετά καταγράψαμε τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο όπου αφήνει έντονους υπαινιγμούς για απραξία της Διοίκησης από το περιστατικό 

 

  Δείτε εδώ

 

Και αν δεν εννοείται το δικό μας μέσο αλλά κάποιο ή κάποια άλλο καλό είναι σε αυτό τον τόπο να κατανομάζουμε επιτέλους και όχι να σακκουλιάζουμε όλους για να καταλάβει ένας. 

 

ΣΜ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 05-07-2018

Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Γραφείο Διοίκησης

Οι πρόσφατες προκλήσεις από μέρος των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, περί δήθεν απραξίας της Διοίκησης του Νοσοκομείου στο πρόσφατο γεγονός της βιαιοπραγίας πολίτη σε βάρος ιατρού αλλά και η σκοπίμως προς αυτήν την κατεύθυνση, διαχεόμενη στον Τύπο παραπληροφόρηση, από κέντρα που αντιστρατεύονται την καθομολογούμενη αλλαγή της εικόνας του νοσοκομείου του νομού μας, μας υποχρεώνει να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή, η Διοίκηση, γνώστης του περιστατικού, έδρασε άμεσα μέσα στα πλαίσια που ο Νόμος και οι λειτουργικοί κανόνες επιβάλλουν, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στην κατεύθυνση κυρίαρχα της προστασίας των εργαζομένων στους οποίους παρέχει πλήρη νομική κάλυψη. Υπήρξε στενή και άριστη συνεργασία με την Αστυνομία και τις Εισαγγελικές Αρχές και οι νομικές δράσεις στις οποίες προβήκαμε, είναι αυτές που ορίζονται από το νόμο, τον οποίο δεν μπορούμε να υπερβούμε.

Δεν επιλέξαμε την πρακτική της «δημόσιας καταδίκης» γιατί τις περισσότερες φορές αυτή αποτελεί μια τυπική και χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα πολιτική ή συνδικαλιστική πρακτική, αν και με συνεντεύξεις της Διοικήτριας έγινε και αυτό, χαρακτηρίζοντας την επίθεση στον γιατρό αναίτια και πρωτοφανή.

Ωστόσο, το πνεύμα μας γι’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι η Διοίκηση δεν πρέπει να καταγγέλλει απλά αλλά να πράττει, κάτι το οποίο και έγινε. Οφείλουμε να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το Νοσοκομείο, βασικός πυρήνας του κοινωνικού κράτους δεν πρέπει να στοχεύει στη λήψη κατασταλτικών μέτρων σε βάρος των χρηστών του, παρά μόνο εκείνων που είναι απολύτως απαραίτητα και επιβαλλόμενα για την ομαλή λειτουργία του. Με αυτήν την προσέγγιση, αλλά και με ανθρώπινη ευαισθησία, την οποία διαθέτουν όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας, η Διοίκηση επιλέγει να αντιμετωπίζει τέτοια γεγονότα, ζητώντας ωστόσο δημόσια από όλους, ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες να σέβονται και αυτοί από την πλευρά τους όσους δουλεύουν για να τους φροντίζουν και να τους περιθάλπτουν, να μην απειλούν την ασφάλειά τους και να μην προσβάλλουν την προσωπικότητά τους.

Για τη Διοίκηση

Η Διοικήτρια

Δημ. Καλομοίρη

 

 

Προηγούμενο άρθροΔ. Καμπόσος: “Κ. Τατούλη καθαρίστε μας τα ρέματα γιατί δεν εμπιστευόμαστε τον Χειβιδόπουλο!”
Επόμενο άρθροΣυγκλονίζει η αρχιλοχίας του μοιραίου Χιούι: «Η Παναγία με έσωσε, μου ξερίζωσε το κάθισμα» – «Μου έλεγε σώπασε, σώπασε, μη φοβάσαι»