11.8 C
Corinth
Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Super TV όλες οι εκπομπές online
Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζει η αρχιλοχίας του μοιραίου Χιούι: «Η Παναγία με έσωσε, μου ξερίζωσε...

Συγκλονίζει η αρχιλοχίας του μοιραίου Χιούι: «Η Παναγία με έσωσε, μου ξερίζωσε το κάθισμα» – «Μου έλεγε σώπασε, σώπασε, μη φοβάσαι»

Για το πώς την έσωσε η Παναγία από τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, μίλησε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ίδια εξέφρασε τη μεγάλη πίστη της στην Παναγία, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, κατά τη συντριβή εμφανίστηκε μπροστά της και ξερίζωσε το κάθισμά της.

«Συγκρουστήκαμε πάνω σε ένα λόφο και εκείνη τη στιγμή ασυναίσθητα επικαλέστηκα τη βοήθεια της Παναγίας. Τότε ήρθε ολοζώντανη μπροστά μου και μου ξερίζωσε το κάθισμα, ένιωσα το τράνταγμα, την εξύψωση και τραβήχτηκα έξω. Με προσγείωσε πάνω σε ένα πουρνάρι. Η Παναγία ήξερε ότι εκεί θα ήμουν προστατευμένη. Με κρατούσε στο κάθισμα όπως κρατούσε τον Χριστό, σαν μωρό. Μου έλεγε σώπασε, σώπασε, μη φοβάσαι. Είμαι εγώ εδώ, θα στείλω κάποιον να σε πάρει. Βλέπω μια σκιά ανθρώπου, μετά από δύο ώρες, δεν το κατάλαβα τότε γιατί είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου» είπε η αρχιλοχίας.

Και πρόσθεσε: «Την άκουγα που μιλούσε, η φωνή της ήταν σαν να άκουγα ψαλμωδίες… Μου ξαναπαρουσιάστηκε όταν με έβαλαν στο χειρουργείο και αφού μου πήρε όλους τους πόνους, μου ζήτησε να κηρύττω το θαύμα. Η πίστη μας είναι το μεγαλύτερο όπλο το οποίο έχουμε. Η θρησκεία μας είναι ολοζώντανη, τα πνευματικά όπλα είναι αυτά που θα μας σώσουν και τίποτα άλλο».

Πάνε 18 μήνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο, το οποίο εκτελούσε πτήση από Λάρισα προς Κοζάνη.

Οι στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους στο στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σαραντάπορο ήταν ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.