Αρχική Ν. Κορινθίας Το παρόν δίνει στην έκθεση “ΠΕλοπόννησος 2018” και η γαλακτοκομική επιχείρηση ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ...

Το παρόν δίνει στην έκθεση “ΠΕλοπόννησος 2018” και η γαλακτοκομική επιχείρηση ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ ΑΕ

Η ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων. Παράγει και πουλάει σε όλη την Ελληνική επικράτεια παραδοσιακό γιαούρτι και άλλα προϊόντα από πρόβειο και αγελαδινό γάλα. Ο βασικός πυρήνας της επιχείρησης, είναι η παραγωγή γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας για την Ελληνική αγορά, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει εξαγωγές στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Δημήτριο Μανδρέκα, το 1954. Από το 1984 την επιχείρηση έχει αναλάβει ο Ευάγγελος Μανδρέκας αφού γύρισε από τις σπουδές του στην Αγγλία (B.Sc, M.Sc. στην Εφαρμοσμένη Μηχανική). Το 1991 ανέπτυξε μια νέα σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Κόρινθο και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας στην Ελλάδα απασχολώντας πάνω από 30 άτομα.

Το motto της εταιρείας είναι ΓΡHΓΟΡΑ-ΕΥΕΛΙΚΤΑ-ΦΡΕΣΚΑ. Αναπτύσσει ΓΡΗΓΟΡΑ οποιαδήποτε ειδική συσκευασία απαιτείται από τον πελάτη και τελικά παράγει το επιθυμητό προϊόν. Εφαρμόζει ΕΥΕΛΙΚΤΗ τιμολόγηση του προϊόντος για τους πελάτες. Και φυσικά η ΦΡΕΣΚΑΔΑ επιτυγχάνεται με την χρήση πάντα των καλύτερων πρώτων υλών (π.χ γάλα) της περιοχής.

Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία, να παράγει γιαούρτι με 30-40 ημέρες ζωής χωρίς τη βοήθεια συντηρητικών. Παράγει όλους τους τύπους γιαουρτιού, όπως επίσης κάποια προϊόντα γιαούρτης (τζατζίκι) καθώς και επιδόρπια γάλακτος (ρυζόγαλο, κρέμα βανίλια και κρέμα κακάο).

Μπορεί να παραδώσει τα προϊόντα σε όλο τον κόσμο, είτε από το εργoστάσιο στην Ελλάδα, είτε από επιλεγμένα σημεία παραγωγής σε όλο τον κόσμο, όπου το προϊόν παράγεται σύμφωνα με τη συνταγή και την τεχνολογία υπό τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.