Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος: Κάνει πρεμιέρα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”

Κόρινθος: Κάνει πρεμιέρα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”, θα ανοίξει για 9η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του στις 4 Οκτωβρίου. Θα διεξαχθεί στην Κόρινθο (Cineplex Floisvos 4-10/10), Αθήνα (Ταινιοθήκη Ελλάδος 8-10/10) και Ναύπλιο (Θέατρο Τριανόν 11-13/10) μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Έτσι δίνουμε μια νέα ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν το έργο τους στο ελληνικό κοινό.

Το Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ έχει την αφετηρία του το 2008 στην Κόρινθο και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστό, να αποτελέσει το εφαλτήριο για το ξεκίνημα της καριέρας πολλών νέων ανθρώπων, με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο πρώτος στόχος του φεστιβάλ είναι να προβάλλει την περιοχή που πραγματοποιείται. Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική κοινωνία και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ταινιών μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο στη κατηγορία ταινιών “ΓΕΦΥΡΕΣ – Παγκόσμιος Κινηματογράφος”.

Τιμητική τους έχουν οι ταινίες για τους πρόσφυγες στη θεματική κατηγορία “Ο ΑΛΛΟΣ”. Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει και φέτος ταινίες από σκηνοθέτες της διασποράς στο “Nόστιμον Ήμαρ”. Θα παρουσιάσει ταινίες με Γυναίκα σκηνοθέτη ή παραγωγό.

Εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία ταινιών: “50/50” με συντελεστές 50% άνδρες και 50% γυναίκες. Μία από τις καινοτομίες στο επίσημο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ είναι ότι υπάρχουν ισάριθμες ταινίες ανδρών και γυναικών σκηνοθετών ή/και παραγωγών. Το Φεστιβάλ έτσι διαμορφώνει ΑΡΜΟΝΙΑ και ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στους συμμετέχοντες και στις ιδέες που παρουσιάζονται.

Στους χώρους προβολής ταινιών προστίθεται φέτος η φιλόξενη κι ατμοσφαιρική κινηματογραφική αίθουσα Β στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα, τις ημέρες 11-13 Οκτωβρίου.

Όπως κάθε χρόνο η VIP κριτική επιτροπή για τον “Χρυσό Πήγασο”σε ταινία μεγάλου μήκους στη κατηγορία “Γέφυρες-Παγκόσμιος κινηματογράφος” αποτελείται από άτομα στο χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο.

Φέτος την απαρτίζουν ο Χολυγουντιανός Διευθυντής Φωτογραφίας Bill Butler (Jaws by Steven Spielberg (1975), Grease (1978), Rocky II (1979), Rocky III (1983), Rocky IV (1985), κ.ά.), o Jimmy Demetro –Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης, ο Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, ο Αμερικανός παραγωγός George F. Roberson (Jose – Queer Lion Award 2018), η Kική Περικλέους – δημοσιογράφος στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ιδρυτικό μέλος του τμήματος «Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση Κύπρου» και η Ελισάβετ Χρονοπούλου σκηνοθέτης, συγγραφέας, παραγωγός, και μοντέρ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, σεμινάριο/ masterclass με θέμα: «Η Τεχνική της Υποκριτικής από το Γύρισμα στο Μοντάζ» με την Ε. Χρονοπούλου, καθώς και συναυλίες με την Χριστίνα Γκόλια και τοπικά σχήματα.

Επίσης γίνεται κάλεσμα εθελοντών, ανοιχτή πρόσκληση καλλιτεχνών και σινεφίλ για συμμετοχή στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ για τις ταινίες μικρού μήκους και τεκμηρίωσης. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο email: Corinthfest@gmail.com

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ είναι Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού, του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Ναυπλιέων.

πηγή: sfedona.gr