Αρχική Ν. Λακωνίας Ο Δήμος Σπάρτης μετράει τις πληγές του και ζητά να κηρυχθεί σε...

Ο Δήμος Σπάρτης μετράει τις πληγές του και ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! (Βίντεο)

Ο Δήμος Σπάρτης είναι ανάμεσα στους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, που εκδηλώθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Φλώρος σε συνεργασία με όλους τους Αντιδημάρχους κινητοποίησαν το επιχειρησιακά εμπλεκόμενο δυναμικό και τα μέσα πολιτικής Προστασίας του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα, που εκδηλώθηκαν σε υποδομές του Δήμου ( οδικό δίκτυο και δίκτυα ύδρευσης κυρίως ) ενώ υπήρξαν και πολλά περιστατικά όπου υπήρχαν πτώσεις δένδρων που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης.

Λόγω της θεομηνίας τα προβλήματα εντός των ορίων του Δήμου Σπάρτης εντοπίζονται κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, σε καλλιεργούμενες εκτάσεις ενώ έχουν εντοπιστεί και πολλά σημεία εντός του Δήμου με πεσμένα δένδρα.

Ο μηχανισμός του Δήμου βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου σε πλήρη κινητοποίηση. Στη διάρκεια της ημέρας επειδή τα μηχανήματα του Δήμου και το διαθέσιμο προσωπικό δεν επαρκούσε για την όσο το δυνατό γρηγορότερη αποκατάσταση των Ζημιών, ο Δήμαρχος Σπάρτης ενεργοποίησε το Μνημόνιο συνεργασίας με τους ιδιώτες προκειμένου να διατεθούν περισσότερα μηχανήματα για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κηρυχθεί το σύνολο του Δήμου σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης ενώ έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και να συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους στην καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

Ο Δήμος Σπάρτης με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ για την βοήθεια, την άμεση ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία που υπέδειξαν και συνεχίζουν να υποδεικνύουν αυτές τις δύσκολες για το Δήμο μας ημέρες.

Πηγή: notospress.gr