Αρχική Ν. Αρκαδίας Εθελοντικός Καθαρισμός στην παραλία «Πόρτες» Αρκαδίας, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Εθελοντικός Καθαρισμός στην παραλία «Πόρτες» Αρκαδίας, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας και η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:30 π.μ. εθελοντικό καθαρισμό τμήματος της παραλίας «Πόρτες» Μελιγούς Αρκαδίας (θέση Παλιό Λιμανάκι) που περιλαμβάνεται στην Περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης υγροτόπου Μουστού.

Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών και του Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (15/9 έως 15/10/2018), με Στρατηγικό Συνεργάτη Επικοινωνίας το NationalGeographic).

Το σύνθημα της φετινής εκστρατείας είναι «Στο κυνήγι του χαμένου… πλαστικού» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, της μεγαλύτερης εθελοντικής δράσης του είδους της στον κόσμο, που συντονίζει η HELMEPA, για 28η συνεχή χρονιά στη χώρα μας. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχοντας για 5η φορά στην εκστρατεία αυτή, πρόκειται να διαθέσει τον κατάλληλο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) και το σχετικό Ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων τηςHELMEPA στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στον καθαρισμό.

Στην δράση συμμετέχουν το Δασαρχείο Κυνουρίας και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τη διάθεση προσωπικού και υλικών μέσων.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον εθελοντικό καθαρισμό, ο οποίος έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών, καθαρών από απορρίμματα.