Αρχική Eπικαιρότητα Άγγιξε το… θαύμα η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα

Άγγιξε το… θαύμα η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα

Πληρώνοντας το καταστροφικό της ξεκίνημα απέναντι στην Μπενφίκα η ΑΕΚ γνώρισε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ τη δεύτερή της ήττα στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.
Η «Ένωση» μολονότι βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, κι ενώ ήταν μονίμως στην επίθεση, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο… θαύμα της ολικής ανατροπής, εν τέλει δέχτηκε και τρίτο τέρμα, κόντρα στη ροή του ματς, χάνοντας έτσι με 3-2 από τους Λουζιτανούς.
Ο Κλωναρίδης σημείωσε και τα δύο γκολ του «δικεφάλου» στο 53′ και στο 63′, ενώ ο Σεμέδο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 75′ για την ομάδα του, η οποία είχε πάρει «αέρα» δύο τερμάτων με τους Σεφέροβιτς (6′) και Γκριμάλδο (15′).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Ρούι Βιτόρια αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ντίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Στο άλλο ματς του ομίλου (5ος) ο Άγιαξ έμεινε όρθιος στο Μόναχο, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την Μπάγερν.
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για την ελληνική ομάδα, η οποία πριν καλά καλά το καταλάβει βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ τους Λουζιτανούς. 
Μόλις στο 6ο λεπτό έγινε το 0-1, με τον Μπάρκα να αποκρούει αρχικά την μπάλα με τα πόδια μετά το σουτ του Γκέντσον και τη λάθος τοποθέτηση της άμυνας, πριν ο Σεφέροβιτς πάρει το «ριμπάουντ», ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Αυτό το γκολ επηρέασε πολύ την ελληνική ομάδα, η οποία στο 11ο λεπτό κινδύνευσε εκ νέου, με τον Μπάρκα να αποτρέπει το 0-2, το οποίο όμως δεν άργησε να γίνει.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα λεπτά αργότερα (15′), από σέντρα του Πίτσι, ο Γκριμάλντο με κεφαλιά ανάγκασε τον γκολκίπερ της «Ένωσης» να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, σε ακόμη μία απίστευτη αδράνεια της άμυνας των «κιτρινόμαυρων».

Στη συνέχεια πάντως η ΑΕΚ, παρά τη ψυχρολουσία του 0-2, κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με μεγαλύτερες αυτή του Χουλτ στο 23′ και του Μπακασέτα στο 45′.
Εντούτοις και στις δύο περιπτώσεις ενήργησε σωτήρια ο Έλληνας γκολκίπερ των Πορτογάλων, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο Ρούμπεν Ντίας πήγε επικίνδυνα στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Πόνσε και αντίκρισε –σωστά- τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το αριθμητικό πλεονέκτημα δημιούργησε προσδοκίες οι οποίες μετατράπηκαν σε… θύελλα ενθουσιασμού, όταν η ΑΕΚ κατάφερε να μπει και πάλι στο ματς, νωρίς στο β΄ ημίχρονο.

Πιο συγκεκριμένα στο 53΄ από ασίστ του Χουλτ, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης μείωσε σε 2-1 και με το 3ο φετινό του γκολ στην Ευρώπη, σήκωσε στο… πόδι όλο το ΟΑΚΑ.
Οι πρωταθλητές είχαν κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ο προπονητής της Μπενφίκα έμοιαζε πανικόβλητος αποσύροντας τους πλέον επικίνδυνους παίκτες του, Πίτσι, Σάλβιο, προκειμένου η ομάδα του να αμυνθεί μαζικά.
Μάλιστα στο 63ο λεπτό μάλιστα η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Μπακασέτας σέντραρε από δεξιά, ο Οικονόμου έβγαλε απίθανη ασίστ με το κεφάλι στον Κλωναρίδη ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-2.
Με την ελληνική ομάδα να έχει… κατασκηνώσει στα καρέ της Μπενφίκα, ο «Κλόνα» άγγιξε το χατ-τρικ και η ΑΕΚ την απόλυτη ανατροπή στο 73΄, όταν βρέθηκε τετ-α-τετ από ασίστ του Μπακασέτα, ωστόσο ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε φανταστική απόκρουση.
Ένα λεπτό αργότερα ίσχυσε στον αγωνιστικό χώρο ο νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς, ενώ η ελληνική ομάδα είχε ευκαιρίες για γκολ, αυτό τελικά το πέτυχε η Μπενφίκα κόντρα στη ροή του αγώνα, κάνοντας το 2-3.
Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Άλφα Σεμέντο, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, καταφέρνοντας να δώσει και πάλι το προβάδισμα στους «αετούς» της Λισαβόντας, στο πρώτο σουτ που επιχείρησαν μετά από 29 λεπτά στο β΄ ημίχρονο.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του δεν τα παράτησαν, αν και η τύχη τους είχε γυρίσει ξεκάθαρα την πλάτη, καθώς αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμού οι Οικονόμου και Πόνσε.
Εντούτοις το τρίτο γκολ δεν ήρθε για την ΑΕΚ, κι έτσι η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα σε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κατακτήσει, αν όχι τη νίκη, τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

ΑΕΚ-Μπενφίκα 2-3
 

Γκολ: 6′ Σεφέροβιτς (Μπενφίκα), 15′ Γκριμάλδο (Μπενφίκα), 53′, 63′ Κλωναρίδης (ΑΕΚ), 74′ Σεμέδο (Μπενφίκα)

 
Κίτρινες: 8′ Ντίας (Μπενφίκα), 34′ Πόνσε (ΑΕΚ), 40′ Μπακασέτας (ΑΕΚ), 80′ Αλμέιδα (Μπενφίκα)
 
Κόκκινες: 45+2′ Ντίας (Μπενφίκα)
 
ΑΕΚ: Μπάρκας – Μπακάκης, Οικονόμου (68′ λ.τ Τσόσιτς), Τσιγκρίνκσι, Χουλτ – Μπακασέτας, Σιμόες (79′ Γκαλό), Γαλανόπουλος, Μάνταλος – Κλωναρίδης, Πόνσε (60′ λ.τ. Γιακουμάκης)
 
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιντα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Πίζι (62′ Σεμέδο), Σάλβιο (46′ Λέμα), Ράφα Σίλβα (84′ Σέρβι), Σεφέροβιτς
Ο Κλωναρίδης πανηγυρίζει το πρώτο από τα δύο γκολ του
Ο Κλωναρίδης πανηγυρίζει το πρώτο από τα δύο γκολ του
Oι παίκτες των δύο ομάδων διαμαρτύρονται στον Ισραηλινό ρέφερι
Oι παίκτες των δύο ομάδων διαμαρτύρονται στον Ισραηλινό ρέφερι
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δίνει εντολές στους ποδοσφαιριστές του
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δίνει εντολές στους ποδοσφαιριστές του
Ο Πόνσε προσπαθεί να νικήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο
Ο Πόνσε προσπαθεί να νικήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο
Ο Μάνταλος υπό την επίβλεψη δύο αντιπάλων του
Ο Μάνταλος υπό την επίβλεψη δύο αντιπάλων του
Ο Μπάρκας μόλις έχει δεχτεί το δεύτερο τέρμα από τον Γκριμάλδο
Ο Μπάρκας μόλις έχει δεχτεί το δεύτερο τέρμα από τον Γκριμάλδο
Οι Πορτογάλοι πανηγυρίζουν το πρώτο τους γκολ
Οι Πορτογάλοι πανηγυρίζουν το πρώτο τους γκολ
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ
Οι παίκτες της ΑΕΚ με... φόντο το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ
Οι παίκτες της ΑΕΚ με… φόντο το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ
Η είσοδος των πρωταθλητών Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο
Η είσοδος των πρωταθλητών Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης