Αρχική Eπικαιρότητα Εύβοια: Εντοπίστηκε σώος ο αγνοούμενος στο Μαντούδι – “Είναι καλά η κοπέλα...

Εύβοια: Εντοπίστηκε σώος ο αγνοούμενος στο Μαντούδι – “Είναι καλά η κοπέλα μου;” τα πρώτα του λόγια

Απέδωσαν καρπούς οι έρευνες της ΕΜΑΚ στο Μαντούδι καθώς ο 27χρονος αγνοούμενος εντοπίστηκε ζωντανός σε μία νησίδα.

Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ προσέγγισαν ένα άτομο που βρίσκεται εξαντλημένο παραπλεύρως του ποταμού μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου και διαπίστωσαν ότι ήταν ο 27χρονος που αγνοείται από τα ξημερώματα της Κυριακής όταν και η κακοκαιρία έπληξε την περιοχή.

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε κι αυτό το ευχάριστο νέο η χαρά του απλά δεν περιγράφεται.

Ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος από την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ορίστηκε η μεταφορά του στο τοπικό Κέντρο Υγείας, περισσότερο προληπτικά, για την πολύωρη ταλαιπωρία του με τα στοιχειά της φύσης.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση με πολύ καλό τέλος. Ο νεαρός είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», είπε στο lamiaReport ο κ. Σπαής, που τόνισε ότι «για δεύτερο 24ωρο όλοι οι άνθρωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς έχουν υπερβάλλει εαυτό, με πολλούς κινδύνους για να σώσουν συνανθρώπους μας και να προστατεύσουν περιουσίες».

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους άλλους δύο αγνοούμενους

Οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, όπου όχημα παρασύρθηκε σε ρέμα. Το όχημα εντοπίστηκε και αναζητούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα, που επέβαιναν -σύμφωνα με πληροφορίες- σε αυτό.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι άλλοι δύο αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια. Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για 2 ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από μία ώρα.

Και στα Μέγαρα είχαμε καταστροφές, με την κατάρρευση γέφυρας που περνά πάνω από το δρόμο που συνδέει την παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου με τη Βαρέα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τα σημαντικότερα από τα οποία εντοπίζονται στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), στην Αργολίδα (Αργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη Βόρεια Εύβοια, με τις πληγείσες περιοχές να κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κιάτο, Βέλο, στη Βόρεια Εύβοια, στη Χαλκίδα και τη Σκιάθο, καθώς και οι παιδικοί δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.