Αρχική Ν. Ηλείας Πύργος: Σε ύφεση η πυρκαγιά της Σπιάντζας – Κάηκαν αποθήκες – Οι...

Πύργος: Σε ύφεση η πυρκαγιά της Σπιάντζας – Κάηκαν αποθήκες – Οι φλόγες έγλυψαν τα σπίτια (Βίντεο)

Τους τοίχους των πρώτων σπιτιών στον παραλιακό οικισμό Λέτρινα της Σπιάντζας έγλυψαν οι φλόγες της φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Παρασκευής.

Η φωτιά ξεκίνησε απο τις εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς και “περπάτησε” μέσα απο τα ακαθάριστα κανάλια και τις καλαμιές φτάνοντας στα πρώτα σπίτια. Μπήκε στις αυλές τους, έκαψε τουλάχιστον δύο αποθήκες έγλυψε πολλά απο αυτά και κάποια ένα ή δύο υπέστησαν ζημιές απο τις φλόγες που είτε έλιωσαν τα παντζούρια των παραθύρων είτε έκαψαν χαγιάτια.

Μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι τελευταίοι παραθεριστές του καλοκαιριού, έφυγαν άρον – άρον απο μια περιοχή που όπως είχαμε γράψει στο παρελθόν θυμίζει το Μάτι, λόγω των στενών προσβάσεων που υπάρχουν πέραν του κεντρικού δρόμου.

Μάλιστα η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, μετά από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου – που ήταν ο πρώτος αιρετός που έφτασε στην περιοχή (μετά απο ώρα έφτασαν οι εκπρόσωποι του δήμου Πύργου και πολύ αργότερα συνεδρίασε το ΣΤΟ του δήμου – σύμφωνα με πληροφορίες) ζήτησαν απο τους πολίτες να φύγουν από τα σπίτια και να κατέβουν στην παραλία, ως μέτρο εκκένωσης.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για τουλάχιστον τρεις ώρες με τις φλόγες σε απόλυτα αντίξοες συνθήκες, Σωτήρια ήταν η επέμβαση του ελικοπτέρου Erickson, με δυσκολία οι ρίψεις για το Canadair που λόγω μεγάλου κυματισμού δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί με νερό από τη θάλασσα.

Ευτυχώς λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι η φωτιά οριοθετήθηκε, ωστόσο παραμένει ορατός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, Οικονομικών κ. Μπράμος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μητρόπουλος, και για το συντονισμό του έργου κατάσβεσης, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Πετρούτσος, ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου και Ηλείας Πύραρχος Γιάννης Καραμαλίκης.

Πηγή: ilialive.gr