Αρχική Ν. Αργολίδος Σε ετοιμότητα ο Δήμος Άργους – Μυκηνών για την κακοκαιρία

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Άργους – Μυκηνών για την κακοκαιρία

Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Μυκηνών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πολιτική προστασία του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που έχει προβλέψει η ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα. Επίσης εκτός των Σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δεν θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε ολόκληρο το Δήμο Άργους Μυκηνών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
– Να αποφεύγουν την επίσκεψη σε παιδικές χαρές
– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε:
Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άργους Μυκηνών: Κατερίνα Μπόμπου 6955199036
Σμυρλής Γιώργος: Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άργους Μυκηνών 6944858944

Προηγούμενο άρθροΠρόστιμο 150 ευρώ όσοι δεν έχουν περάσει εμπρόθεσμα ΚΤΕΟ (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΣύσσωμο το Δ.Σ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εξέδωσε ψήφισμα κατά της εγκατάστασης νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής