Αρχική Ν. Αρκαδίας Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας για τις μετατάξεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας για τις μετατάξεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Θέμα ηθικής και όχι νομικό θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας σχετικά με τις μετατάξεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Βασίλης Ψυχογιός, το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου, μιλώντας για τις μετατάξεις, που έχουν γίνει στο Παναρκαδικό αλλά και γενικότερα για το σύστημα που διέπει τις μετατάξεις, σημείωσε μεταξύ άλλων πως “αυτές γίνονται με το γράμμα του νόμου και δεν ενέχουν κάποιο σκάνδαολο. Η ένσταση του ΙΣΑ είναι ότι δεν υπάρχει καμία μοριοδότηση και δεν εκκινούν όλοι οι γιατροί από κοινή αφετηρία”.

Σύμφωνα με τον κ.Ψυχογιό δεν υπάρχει ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των γιατρών, αφού δεν υφίσταται πλατφόρμα κοινή και με τον τρόπο αυτό υπάρχουν γιατροί δύο ταχυτήτων.

Το μόνο κριτήριο για να υποβάλλει κάποιος αίτημα για μετάταξη είναι να υπάρχει κενή οργανική θέση και το Υπουργείο να έχει εξασφαλίσει το αντίστοιχο κονδύλι για την πληρωμή του γιατρού.

Δεν υπάρχει στόχευση και προγραμματισμός στον χώρο της υγείας

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στον χώρο της υγείας ο κ.Ψυχογιός ανέφερε πως δεν υπάρχουν κονδύλια και στόχευση παρόλο που η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό αλλά συγχρόνως και το πιο κοστοβόρο, γιατί διαρκώς υπάρχουν καινούρια μηχανήματα, εξετάσεις και φάρμακα που έχουν συγκεκριμένο κόστος.

Επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και μιλώντας για το Παναρκαδικό τόνισε πως πρέπει να είμαστε πραγματιστές και να κοιτάμε τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά ο κ.Ψυχογιός σημείωσε “έχουμε έναν αναισθησιολόγο που έχει ρέψει”, με αφορμή το οργανόγραμμα του νοσοκομείου, το οποίο το χαρακτήρισε “ευχολόγιο”.
Επίσης δήλωσε πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι ένας υγειονομικός χάρτης, αφού υπάρχει τεράστια ανισοκατανομή και τεράστια σπατάλη πόρων, ενώ μίλησε για καταβαράθρωση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας.

Εκλογές στις 14 Οκτωβρίου μετά από ένα χρόνο παράτασης

Ο κ.Ψυχογιός τέλος μίλησε και για τις αρχαιρεσίες στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας που θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου και όχι στις 21 όπως σε όλη τη χώρα, λόγω του Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου.

Στις εκλογές δεν υπάρχουν κομματικά ψηφοδέλτια με την στενή έννοια ενώ υπάρχει ανανέωση στους υποψηφίους, ενώ το συμβούλιο, μετά το νέο Νόμο, θα είναι εξαμελές.

Πηγή: drt915.gr