Αρχική Eπικαιρότητα Μέτρα αυτοπροστασίας από την κακοκαιρία προτείνει στους πολίτες η Πολιτική Προστασία

Μέτρα αυτοπροστασίας από την κακοκαιρία προτείνει στους πολίτες η Πολιτική Προστασία

Αυξημένη επαγρύπνηση συνιστά στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τους θυελλώδεις ανέμους.

Η Πολιτική Προστασία επισήμανε ότι όλες οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και προτείνει στους πολίτες μέτρα αυτοπροστασίας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ποια μέτρα αυτοπροστασίας προτείνει η Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες περιοχών όπου αναμένεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Άνω Κατελειό – Εκκενώθηκε ο οικισμός(Βίντεο)
Επόμενο άρθροΟι φόροι ισοπεδώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Καθημερινή η μείωση του τζίρου (Βίντεο)