Αρχική Ν. Μεσσηνίας Με τον Υπουργό Επικρατείας συναντήθηκε ο Π.Νίκας – Οριστική λύση για την...

Με τον Υπουργό Επικρατείας συναντήθηκε ο Π.Νίκας – Οριστική λύση για την Δυτική Παραλία (Βίντεο)

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δόθηκε η τελική και οριστική λύση για τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας.

Θετική φαίνεται να είναι η εξέλιξη, μετά από 10 χρόνια αγώνων, για την παραχώρηση των 49 στρ. της Δυτικής Παραλίας στο Δήμο Καλαμάτας κατά χρήση, για να χρησιμοποιηθούν για αθλητικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Σε έγγραφό του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Αθανάσιος Δημάκης (του υπουργείου Οικονομικών) προς τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών (του ίδιου υπουργείου), με θέμα “παραχώρηση δημόσιου ακινήτου”, επισημαίνει ότι “τα ακίνητα που προορίζονται για την εξυπηρέτηση δημοτικών σκοπών (εν προκειμένω το ως άνω αναφερόμενο ακίνητο) εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 196 παρ. 4 ν. 4389/2016 και κατά συνέπεια δεν μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ Α.Ε., αλλά η κυριότητα επ’ αυτών παραμένει στο Ελληνικό Δημόσιο”.

Ο γ.γ. παρακαλεί τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας “να προωθήσετε για υπογραφή σχέδιο παραχώρησης του ανωτέρω αναφερόμενου ακινήτου από τον υπουργό Οικονομικών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις”.