Αρχική Ν. Κορινθίας Εξιχνιάστηκε έκρηξη σε Α.Τ.Μ. στα Λουτρά Ωραίας Ελένης (Βίντεο)

Εξιχνιάστηκε έκρηξη σε Α.Τ.Μ. στα Λουτρά Ωραίας Ελένης (Βίντεο)

Άλλες δυο περιπτώσεις ανατίναξης Α.Τ.Μ. τραπεζών σε περιοχές της Βοιωτίας και της Κορινθίας, «έργα» της εγκληματικής οργάνωσης που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο στην Αττική, εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Θηβών σε συνεργασία με το τμήμα Τανάγρας και την Ασφάλεια Κορίνθου.

Η πρώτη είχε γίνει στις 7 Νοεμβρίου του 2017, όταν οι δράστες προκάλεσαν έκρηξη με τη μέθοδο PLOFKRAAK σε ένα Α.Τ.Μ. τράπεζας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, αλλά δεν κατάφεραν να το παραβιάσουν και να αρπάξουν τα χρήματα από τις κασετίνες. Η δεύτερη είχε γίνει στις 22 του ίδιου μήνα σε Α.Τ.Μ. που ήταν εγκατεστημένο σε χώρο στάθμευσης οχημάτων εμπορικού κέντρου στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία και τότε οι κακοποιοί είχαν αρπάξει σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί στις 29 Ιανουαρίου φέτος από τους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και της Ασφαλείας Λαμίας. Τότε, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας οκτώ μέλη της, τρεις Έλληνες ηλικίας 25, 30 και 36 και πέντε Μολδαβοί 20, 20, 20, 23 και 29 χρόνων. Ο 23χρονος Μολδαβός ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός της συμμορίας, ενώ ο 36χρονος Έλληνας ήταν επικεφαλής του υποστηρικτικού πυρήνα, διέθετε τα διαμερίσματα του στην Καλλιθέα για να διαμένουν τα υπόλοιπα μέλη και ήταν παρών στις επιθέσεις, συνήθως ως τσιλιαδόρος.

Με την εξιχνίαση των δυο περιστατικών, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κακοποιών σε 12 εκρήξεις Α.Τ.Μ. από τον περασμένο Ιούνιο. Οι προηγούμενες δέκα είχαν γίνει σε Χολαργό, Νέο Ψυχικό, Γλυφάδα, Κορυδαλλό, Χαϊδάρι, Μελίσσια, Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, Αρκίτσα και Λιβανάτες Φθιώτιδας και Βαθύ Εύβοιας, με λεία άνω των 300.000 ευρώ. Ακόμη, είχαν εξιχνιαστεί τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων από τα Εξάρχεια, την Αγία Βαρβάρα, τους Θρακομακεδόνες και την Θεσσαλονίκη και μία κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας.

Πηγή: korinthostv.gr