Αρχική Ν. Αργολίδος Δ. Κωστούρος: Ο Δήμος Ναυπλιέων ανοίγει τα φτερά του στο Ουζμπεκιστάν (Bίντεο)

Δ. Κωστούρος: Ο Δήμος Ναυπλιέων ανοίγει τα φτερά του στο Ουζμπεκιστάν (Bίντεο)

Την επίσκεψη του Γενικού πρόξενου από το Ουζμπεκιστάν Olim Kasimov δέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο Δημαρχείο, το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο κ.Olim Kasimov συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπία από το Ουζμπεκιστάν , με επιχειρηματίες, ανθρώπους του πολιτισμού, τον πρόεδρο του Ελληνο- Ευρασιατικού Συνδέσμου Ξενοφώντα Λαμπράκη και άλλους, ενώ στη συνάντηση πήρε μέρος και η Μαίρη Μαρούλη Ζηλεμένου, πρόεδρος του ομίλου Unesco για την Αργολίδα.

Ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα κ.Kasimov δεν έκρυψε την αγάπη του για την πόλη του Ναυπλίου και όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν έρχεται κάποια αντιπροσωπία στην Αθήνα από το Ουζμπεκιστάν, ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα τους φέρει στο πάντα καθαρό, όμορφο και τόσο φιλόξενο Ναύπλιο.

Η συνάντηση που κράτησε σχεδόν μία ώρα περιείχε συζητήσεις για το πολιτιστικό κομμάτι ανάμεσα στους δύο λαούς, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και φυσικά την αδελφοποίηση των πόλεων του Ναυπλίου και της Μπουχάρα.

Ο κ.Kasimov προσκάλεσε τον κ.Κωστούρο να επισκεφθεί το Ουζμπεκιστάν με συνοδεία επιχειρηματίες, ανθρώπους του πολιτισμού και του τουρισμού με σκοπό την πολύπλευρη συνεργασία.

Ο κ.Κωστούρος ευχαρίστησε τον κ.Kasimov για την επίσκεψη του και στη συνέχεια δήλωσε: “Το Ναύπλιο αλλά και όλος ο Δήμος Ναυπλιέων ανοίγει τα φτερά του και τις πόρτες του σε συνεργασίες και αδελφοποιήσεις που μόνο θετικό πρόσημο θα φέρουν σε έναν τόπο που ζούμε για να δημιουργούμε, σε έναν τόπο που του αξίζει να κατακτήσει υψηλές θέσεις παγκοσμίως, τουριστικά πολιτιστικά και φυσικά επιχειρηματικά”.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr