Αρχική Ν. Αργολίδος Ποδηλατάδα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου (Βίντεο)

Ποδηλατάδα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου (Βίντεο)

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργάνωσαν περιήγηση με ποδήλατα στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο».

Η δράση συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Ναυπλιέων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές από τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Η ποδηλατοδρομία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου με ώρα συνάντησης 10:30 π.μ. στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Ναυπλίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το τμήμα Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, και μέλη ποδηλατικών συλλόγων της περιοχής.

Στη Πάρκο Κολοκοτρώνη υλοποιήθηκαν στη συνέχεια ομαδικά βιωματικά εργαστήρια εναρμονισμένα με τις αρχές και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς για την αναβάθμιση της πόλης, τη βελτίωση των μετακινήσεων, την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr