Αρχική Ν. Αρκαδίας Επετειακή εκδήλωση και Έκθεση της Τέταρτης Μεραρχίας Πεζικού πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη(Βίντεο)

Επετειακή εκδήλωση και Έκθεση της Τέταρτης Μεραρχίας Πεζικού πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη(Βίντεο)

Το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος» στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 197ης Επετείου Άλωσης της Τριπολιτσάς. Μια εκδήλωση η οποία περιλάμβανε τρία βασικά μέρη, με την Έκθεση Προσωπογραφιών του Αγώνα, Μουσική Συναυλία και Επετειακή Ομιλία.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης προσωπογραφιών του αγώνα του καλλιτέχνη κ. Παναγιώτη Κωνσταντινέα. Στην έκθεση αυτή η οποία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής 23/09, παρουσιάζονται ξυλόγλυπτες προσωπογραφίες των Ηρώων του 1821. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος» Στρατηγό Γεώργιο Μουζάκη και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή. Μάλιστα στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον καλλιτέχνη στο χώρο των εκθεμάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Μουσική Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) σε συνεργασία με παραδοσιακή ορχήστρα και με το χορωδιακό-χορευτικό σύνολο του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας.

Στη διάρκεια της Μουσικής Συναυλίας πραγματοποιήθηκε και η πολύ ενδιαφέρουσα Επετειακή Ομιλία με θέμα «Η Άλωση της Τριπολιτσάς: Ο ρόλος της στη Στρατηγική της Επανάστασης» από την κα Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πηγή: drt915.gr