Αρχική Ν. Κορινθίας Διαλύονται 3 στρατιωτικές μονάδες- Ανασυγκροτείται το Λουτράκι

Διαλύονται 3 στρατιωτικές μονάδες- Ανασυγκροτείται το Λουτράκι

Στις 5 μονάδες που αναδιοργανώνονται πανελλαδικά περιλαμβάνεται η Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου,ενώ τρεις στρατιωτικές μονάδες – Ναυπλίου,Καλαμάτας και Άρτας διαλύονται οριστικά με απόφαση του Υπουργείου Αμύνης..

Αναλυτικά

Αποφασίζουν:
α) Την διάλυση του 9ου ΣΠ του ΚΕΜΧ (Ναύπλιο), του ΚΕΔΒ (Καλαμάτα) και του ΚΕΝ Άρτας

β) Την αναδιοργάνωση των:
1) 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι), 11ου ΣΠ (Τρίπολη) και 547 Α/Μ ΤΠ (Ρέθυμνο)
2) ΚΕΕΜ (Σπάρτη), ΚΕΤΘ (Αυλώνα) και ΚΕΠΒ (Θήβα)
3) ΣΜΧ με συγκρότηση ΜΑΑ ΜΧ στον πόλεμο (Λουτράκι)
4) ΣΔΒ με συγκρότηση ΜΑΑ ΔΒ στον πόλεμο (Αθήνα)
5) 586 Μ/Π ΤΠ με κατάργηση της ειρηνικής οργάνωσης σύνθεσης (Λόχοι Εκπαίδευσης) και αποστολής που αφορούν την εκπαίδευση Ν/Σ (Γρεβενά)
γ) Τη συγκρότηση Στρατιωτικού Μουσείου τύπου «Β» στο Μεσολόγγι
Σύμφωνα με το έγγραφο, πρόθεση του ΓΕΣ είναι η εκτέλεση παράλληλων εργασιών απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, για την επιτάχυνση των διαδικασιών αναδιοργάνωσης – συγκρότησης – διάλυσης των παραπάνω Μονάδων – Υπηρεσιών – Στρατιωτικών Καταστημάτων στο πλαίσιο των αποφάσεων – γνωματεύσεων του Α.Σ.Σ. (Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο), μέχρι τη λήψη τελικής απόφασης από τον κ. ΥΕΘΑ.(Π. Καμμένος)

Στο πλαίσιο των παραπάνω, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προβούν από τώρα στις καθ’ αρμοδιότητα ενέργειες για την απομείωση του αποτυπώματος:

α) των αναδιοργανώμενων / διαλυόμενων Μονάδων Υπηρεσιών Στρατιωτικών Καταστημάτων, διατηρώντας μόνο το εντελώς απαραίτητο προσωπικό και υλικό τα οποία μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Ορίζεται ως ο αρμόδιος Φορέας υλοποίησης της αναδιοργάνωσης ο οποίος να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση της θεσμικής διαδικασίας αναδιοργάνωσης – συγκρότησης -διάλυσης των παραπάνω Μονάδων – Υπηρεσιών – Στρατιωτικών Καταστημάτων:
– Την έκδοση οργανωτικής διαταγής υπό τύπου σχεδίου υπουργικής απόφασης
– Την κατάργηση – αναθεώρηση – τροποποίηση των αντίστοιχων Π.Ο.Υ.
– Την τροποποίηση της ΠαΔ 0-15 Περί Σύστασης Οργάνωσης και Λειτουργίας των Στρατιωτικών Λεσχών
– Να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες τροποποίησης σχεδίων διαταγών, που προκύπτουν από την επιχειρησιακή απενεργοποίηση των Μονάδων – Υπηρεσιών – Στρατιωτικών Καταστημάτων της παραγράφου 1α και της ΛΑΦ Καλαμάτας.
– Να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες μεταθέσεων για τη σταδιακή μείωση του στρατιωτικού προσωπικού, με γνώμονα τα αναγραφόμενα στην παράγραφο 2.
– Να μεταθέσει το πολιτικό προσωπικό των δομών που διαλύονται σε κοντινές στρατιωτικές δομές ή άλλες αναλόγως δηλώσεων προτίμησης.
– Να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες, κατ’ αρμοδιότητα ενέργειες που αφορούν απογραφή – διακίνηση αποθεμάτων πυρομαχικών, Κύριων Υλικών (ΚΥ), λοιπών υλικών και μέσων, αποθεμάτων καυσίμων – λιπαντικών, ανταλλακτικών, αποθεμάτων τροφίμων (βασικοί φόρτοι επιστρατευμένου στρατού), εντύπωση – ΣΔΗΜ και τυχόν πλεοναζόντων υλικών.

Πηγή: loutrakiblog.gr

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Καλαμάτας
Επόμενο άρθροΣτην Πάτρα οι γονείς του άγρια δολοφονημένου 22χρονου αμερικανού στον Λαγανά – Αύριο ξεκινά η δίκη στο Μικτό Ορκωτό